T11 tytöt pronssille HeinäCup:ssa
T11 (2013/2014)Julkaistu: 11.07.2024 23.26

T11 tytöt pronssille HeinäCup:ssa

tekonurmella. Tytöillä oli selkeät tavoitteet turnaukseen… turnausta lähdettiin voittamaan!

Ensimmäinen vastustaja oli JyPK Vihreä. Tätä ottelua kaavailtiin vaikeaksi, sillä JyPK on tunnetusti kova vastus! Ottelu alkoikin tutustu hieman tunnustellen ja omaa peliä ei saatu kunnolla käyntiin. Pikkuhiljaa tyttöjen syöttöpeli ja pelisuunnitelma alkoi toimia ja pallonhallinta saatiin omalle joukkueelle! Ensimmäinen puoliaika päättyi 0-0 ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa toisen puoliajan loppuun asti: Tytöt nostivat prässiä ja vastustajan maalivahti pelasi vaaralliselle alueelle puolustajalle, joka ei saanut palloa kunnolla haltuun. Nella oli tutusti kärppämäisillä reflekseillään tilanteessa ja varasti pallon, otti muutaman terävän askeleen kohti maalia ja täräytti pallon maaliin! Tilanne 1-0 ja kuparinen rikottu!!!

Ottelua pidettiin tämän jälkeen hallussa ja toinen maali tuli Adelen mahtavasta esityöstä: vastustajan rajaheiton jälkeen Adele riisti pallon uskomattomalla rauhallisuudella, syötti Nellalle maalintekosektorille ja PAM!.. Nella laukoi, vastustajan maalivahti torjui… mutta tuultakin nopeampi Sannika oli hiipinyt takatolpalle kuin varkain ja pamautti pallon tyhjään maaliin! Vapauttava 2-0 maali ja tämä jäikin ottelun lopputulokseksi

Toinen ottelu pelattiin uutta tuttavuutta, Parkunmäen Apasseja, vastaan. Vastustajaa ei keretty scouttaamaan, joten omalla pelisuunnitelmalla lähdettiin hakemaan voittoa! Tämähän tuotti tulosta jo kolmannella peliminuutilla kun Sannika syötti täydellisen diagonaalisyötön Nellalle keskialueelta, Nella pääsi vastakkain maalivahdin kanssa, laukoi..maalivahti torjui…Nella laukoi uudelleen..TOLPPA… ja maalivahti otti pallon syliinsä. Tämä Nellan pommitus ilmeisimmin häkellytti vastustajaa niin paljon, että maalivahti tiputti pallon käsistään ja pallo oli jälleen pelissä…Nellan kärpänvaistot olivat jälleen tarkkana: pallonriisto ja pallo kylmänviileästi maaliin. Tilanne häkellytti myös omia tyttöjä ja tuuletuksessa tapahtui eräänlainen viive :D

Koko ottelu jatkui tyttöjen hallinnassa ja seuraavan maalin teki Sannika, joka otti vastustajan maalivahdin avauksen haltuun, nopeat askeleet kohti keskustaa ja tarkka laukaus taka-alakulmaan! Nyt helepotti!

Apassit eivät päässeet kunnolla peliin mukaan missään vaiheessa, vaan tytöt taistelivat pallon aina omille ja palloa saatiin liikuteltua koko ajan paremmin ja paremmin. Lisää maaleja oli luvassa, kun Ida ja Nekku pääsivät osaltaan maalaamaan. Näitä maaleja ei valitettavasti päässyt hidastuksesta tarkastamaan, koska maalithan olivat niin kauniita, että jopa VEO-järjestelmä petti kesken ottelun 😉 Olisittepa nähneet…

Ottelu päättyi siis 4-0 ja tytöille 0 päästettyä maalia kahdessa ottelussa! Lohkovoitto varmistettiin tällä ottelulla ja seuraavaan otteluun pääsimme kokeilemaan aivan jotain uutta.

Päivän kolmas ottelu pelattiin Pallo-Iiroja vastaan... otteluun lähdettiin täysin uudella avauskokoonpanolla ja uusilla pelipaikoilla. Esimerkkinä tästä oma el capitan, puolustuksen lukko, Iita laitetiin kärkeen! Samalla vähemmällä peliajalla olleet pääsivät enemmän kentälle ja lämmittämään itsensä kohti tulevaa sijoitusottelua. Ottelu oli erittäin tasaista vääntöä, mutta Pallo-Iirot olivat terävämpiä tilanteissa. Ottelu päättyi 3-1 tappioon. Häviö harmittaa tyttöjä aina, mutta se kasvattaa enemmän kuin voittaminen. Päivän viimeiseen otteluun valmistautuminen alkoi välittömästi pelatun ottelun jälkeen. Vastaan asettui Jyväskylän Komeetat.

Otteluun komeettoja vastaan lähdettiin ennakkoluulottomasti, rohkeasti, nälkäisesti ja voitto mielessä. Ottelu alkoikin tutulla pallonhallinnalla ja painostamisella. Komeetat eivät saaneet pallollista peliä käyntiin, koska palloa ei annettu heille 😊 Ensimmäinen maali syntyi vastustajan rajaheitosta, jonka Adele jälleen katkoi. Pallo nopeasti laidasta keskustaan Nellalle, joka tuumasi: ” Nyt on ruuhkaa”. Tämän millisekunnin ajattelun tuloksena Nella päätti syöttää Sannikalle sivuun, joka hallitusti sijoitti tarkka-ampujamaisesti pallon takayläkulmaan!

Ottelu jatkui tyttöjen otteessa, koska koko joukkue teki kovasti töitä. Syöttö + liike oli turnauksen suunnitelmassa, ja siinä pysyttiin paremmin kuin kohtalaisesti ottelussa 😉. Toisella puoliajalla Komeetat tulivat kuitenkin eri asenteella ja saivat aikaan hieman enemmän tilanteita. Näistä kuitenkin selvittiin kaksinkamppailujen voitoilla ja kovalla työllä. Esimerkillisesti pyyteetöntä työtä teki Nekku omalla laidallaan, ja palkinnoksi tästä tuli vihreä kortti!

Tytöt saivat aikaan maalintekotilanteita, puolittaisia sellaisiakin ja kova työ palkittiin ottelun loppuminuuteilla, kun rajaheiton jälkeen vastustajan maalivahti sai pallon käsiinsä, avasi nopeasti keskustaan, jossa Alina oli ollut niin monta kertaa aiemmin ottelussa kärppänä. Pallo lähestyy Alinaa kuin hidastetusti, Alina iskee tukijalkansa tukevasti maahan, antaa pallon pompata kerran, toisen ja kolmannen, kunnes pallon asento on juuri oikea… Yleisö hiljentyy..täydellinen osuma palloon ja pallo kauniilla kaarella stratosfäärin kautta maaliin. Ae että!!! Tilanne 2-0. Ja ottelu päättyikin siihen. Tytöt pelasivat itselleen varman mitalin!

Toisen päivän otteluihin lähdettiin ”hyvin” levänneenä ja iloisin mielin 😊 Vastaan tulisi PU-62 Mikkelistä ja Fc Haka Valkeakoskelta. Molemmat joukkueet olivat voittaneet omat lohkonsa erittäin selkeästi, joten kovat vastustajat tulisivat vastaan. Mutta sehän ei meidän tyttöjämme haittaa!

Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan PU-62. Porrassalmen urheilijat pelasivat erittäin näyttävää jalkapalloa ja tytöillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Peliasetelmat tasoittuivat kuitenkin ottelun edetessä, mutta silti PU:n tytöt olivat askeleen edellä joka osa-alueella. Nekku pääsi näyttämään Etelä-Savon ihmisille uskomatonta laukaustaan, mutta vastustajan maalivahti sai kättään sen verran väliin, että pallo kimposi ylärimaan.

Ottelun avausmaali tuli kuudennella peliminuutilla PU:n toimesta, vaikka Sylvi saikin käsiään hyvin väliin. Tilanne 1-0 PU:lle. Toinen PU:n osuma tuli kymmenennellä peliminuutilla… Tilanne 2-0. Tämän jälkeen tytöt sisuuntuivat ja tilanteita saatiin aikaiseksi, mutta kokonaiskuvassa PU oli koko ajan edellä. Ottelu päättyi näihin lukemiin. Ei voi minkään…paremmalle hävittiin 😊

Viimeinen ottelu Valkeakosken Hakaa vastaan… mitäs tästä sanomaan… Tytöt tekivät kaksi nukahdusta kentällä ja Haka teki näistä maalit. Armotonta pommitusta ja prässiä tytöiltä… hienoa taistelua, tilanteita, syöttökuvioita mutta se viimeinen, maalit, jäivät uupumaan. Haka oli parempi maaleissa… Vanha valmentajani Gråstenin Jukan sanoin jälleen: ” häviö kasvattaa enemmän kuin voitto”. Tässä ottelussa olisin kuitenkin suonut tytöille voiton, mutta hei.. this is football 😊 Turnauksen kolmossija on kuitenkin erittäin kova juttu!!! Kiitos siitä jälleen joukkueelle <3

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837