FC Siili/Klubi-36 YJ turnausvoittoon Piispalan T13 kilpasarjassa
Julkaistu: 14.11.2022 07.32

FC Siili/Klubi-36 YJ turnausvoittoon Piispalan T13 kilpasarjassa

T09 Liiga Pohjoisen 2023 karsinnoihin valmistautuva FC Siilin Ysityttöjen ja Kymppityttöjen ja Klubi-36:n yhteisjoukkue kävi viikonloppuna hakemassa pelituntumaa ja "yhteistä säveltä" PaRin järjestämästä kutsuturnauksesta, jossa mukana oli kovia Liiga Etelän joukkueita sekä liigakarsinnoihin valmistautuvat KPV/SeMi Yj, PaRi ja FC Siili. Tavoitteena oli hakea pelituntumaa eikä sijoituksen suhteen ollut suurempia toiveita mutta muutamaa voitto ja tiukkoja pelejä uskallettiin toivoa. Etelän joukkueista oli valtakunnallisessa Suomen 16 parhaan lopputurnauksessa HooGee/GrIFK ollut 4. ja FC Nokia 7. Yj-joukkue kuitenkin yllätti itsenä, valmentajajansa ja tukijoukkonsa voittamalla koko turnauksen ja positiivista palautetta sateli vastustajilta ja tuomareiltakin pelistä ja Helmariliigan valmentaja kannusti kovasti lähettämään tyttöjä loppuvuodeta alkavaan uuteen Helmari liigaan ja kyllä niin on tehtykin. Joukkueen 16 pelaajasta 2 oli Klubista, 2 Siilikympeistä ja 12 Siiliyseistä.

Turnaus avattiin Etelän Ykkösessä pelaavaa HJK Cityä vastaan ja ensi hetkistä lähtien peli painettiin HJK:n kenttäpuoliskolle eikä edes yhdestä omaan maaliin menneestä palautuksesta välitetty, vaan joukkue loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Lopputuloksena oli 6-3 Elli-Nooran (2), Helmin (2) Ainon ja Veeran maaleilla. Toisessa pelissä vastassa oli valtakunnallisen turnauksen 7. FC Nokia ja tämä peli oli ehkä joukkueen paras vastustajan taso huomioiden. Peli aaltoili päästä päähän ja Ainon 2 hienolla yksilösuorituksella se lopulta kääntyi 2-1 yllätysvoittoon Siili Yj:lle. Kolmannessa pelissä vastaan tuli KPV/SeMI Yj, jolle tytöillä oli kalavelkoja maksettavana kevään Liigakarsinnan rp-kisatappion ja Kokkola Cupin puolivälierän 2-1 tappion myötä ja etukäteen KPV oli siksi ykköstargetti tytöillä. Alku oli vaikeaa ja KPV:lle lahjoitettiin helppo maali, mutta sitten lähti Yj:n mylly pyörimään tuloksena hienojen syöttökombinaatioiden ja maalien jälkeen komea 10-2 voitto eli kalavelat tuli maksettua korkojen kera. Hatullisen maaleja tekivät Aino ja Helmi, Elli-Noora 2 sekä Evin ja Veera yhdet maalit. Sunnuntaiaamun ensimmäisessä pelissä oli voitolla vantaalaisesta PK-35 joukkueesta tiedossa jonkinväriset mitalit. Aamupeli lähti todella nihkeästi käyntiin ja sitä jatkui koko jakson mutta toisella jaksolla syötöt alkoivat napsua kohdalleen ja Ainon, Helmin ja Veeran maaleilla tuli 3-0 ansaittu voitto, sillä PK-35:lla ei ollut pelissä yhtään maalipaikkaa. Turnauksen 5. pelistä muodostui turnauksen finaali, vaikka paremmuudet ratkaistiin 7 joukkueen normaalissa sarjassa ilman pudotuspelejä. Tässä pelissä kohtasivat puhtaalla pelillä olleet Siili YJ sekä 1 tasuri rasitteenaan pelannut HooGee/GrIFK. Voitolla Siili YJ:llä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus ennen viimeistä PaRi, peliä, tasurilla ratkaisu olisi siirtynyt viimeiseen peliin ja tappiolla HooGee/GrIFK Yj olisi ollut mestari. HooGee Yj oli kyllä pahin vastustaja turnauksessa ja se vei peliä alusta alkaen, mutta Siili Yj ei antanut periksi ja puolusti koko joukkueen voimin hienosti ja ottelun edetessä pääsi terävillä vastahyökkäyksillä maalipaikkoihin HooGeen maalilla ja yhdessä niistä Veera löysi rankkialueen rajalle tyhjään paikkaa liikkuvan Ainon, joka kääntyi ja kahden puolustajan välistä ampui pallon alanurkkaan. Muutaman muunkin maalipaikan Siili YJ pysty luomaan, mutta HooGee loi niitä etenkin lukuisista kulmista selvästi enemmän ja toinen jakso pelattiin pääosin Siili Yj:n maalilla, jossa Pihla maalilla teki gamesavereita ja koko joukkue lopulta puolusti maalin johtoaan, joka säilyi todella pitkien loppuminuuttien ajan. Voitto takasi mestaruuden ja juhlat alkoi eikä niistä enää toinnuttu merkityksettömään PaRi peliin, josta tuli niukka tappio mutta se ei harmittanut yhtään. Turnauksen siis voitti FC Siili/Klubi-36 Yj, 2. HooGee/GrIFK YJ ja 3. FC Nokia.

Hieno valmistava turnaus FC Siili YJ:ltä liigakarsintaan liigaan 2023 ja alkusoitto itse liigaankin, liigaan selviytyminen ilman karsintojakin on mahdollista mutta asia selviää tämän viikon aikana. Menossa sinne ollaan kyllä.