Siili/Klubi YJ 4. sijalle kevään Liiga Pohjoisessa
Julkaistu: 01.07.2023 22.10

Siili/Klubi YJ 4. sijalle kevään Liiga Pohjoisessa

Sarjapaikasta ei viimeisen sijan välttämisestä Liiga Pohjoisen sarjaan ensi kertaa lähtenyt FC Siili YJ sijoittui itsensä ja muiden yllätykseksi sarjassa 4. sijalle eikä 3. sijakaan kaukana ollut, mutta viimeisessä pelissä Oulussa tänään vastaan tuli sarjan kovin joukkue ONS, joka ei hävinnyt kenellekään (1 tasuri sarjakakkosta vastaan) ja joka teki yli 40 maali 9 pelissään. Rohkeasti Siili Yj lähti kuitenkin mestareita haastamaan ja peli pysyi tasalukemissa toisen jakson puoliväliin saakka, mutta sitten ONS takoi 10 minuutissa 3 maalia ja peli oli ratkennut 4-1 lukemin. Tämäkin tappio olisi riittänyt 3. sijalle jos KPV /SeMi ei olisi hävinnyt omaa peliään Rovaniemellä, mutta RoPS tuon pelin voitti ja sai 3. sijallaan 1 lähtöpisteen syksyn sarjaan. Neljäs sija on kaikkien aikojen paras liigasijoitus Siilinjärvellä ja ensimmäistä kertaa sarjapaikka onnistuttiin säilyttämään seuraavaksi kaudeksi, joten hieno saavutus oli jo liigaan pääsy ja vielä hienompi 4. sija siellä.

FC Siili YJ ei hävinnyt kotona yhtään peliä, joten se odottaa mielenkiinnolla syyskautta, jolloin kevään kärkijoukkueet RoPS:a lukuun ottamatta tulevat Ahmolle pelaamaan. FC Siili YJ:n tavoitteena syyskaudellakin on säilyttää sarjapaikka ensi kauteen ja se on hieman vaikeampaa kuin keväällä, sillä syksyn sarjasta 3 viimeistä putoaa aluesarjaan, mutta nekin voi tietysti karsintojen kautta palata silti liigaan 2024. Liigaan syyskaudeksi nousi GBK Kokkolasta. Odotettavissa on myös, että sarjan alakanttiin pelanneet KuPS ja JyPK ryhdistäytyy ja nousee kärkikamppailuihin, joten sarjapaikan säilyttämisestä tulee syyskaudella kova taisto. Syyskauden avauspelikin on jo tiedossa ja se pelataan ke 9.8. KuPS tulee vieraaksi ja siihen peliin ei Siili YJ:n tarvitse motivaatiota etsiä, sillä keväällä ainut murskatappio tuli juuri KuPS:lle.

Siilin Ysit jää nyt pariksi viikoksi treenitauolle kaeräämään uusia voimia ja intoa syksyn lyhyeen mutta tiiviiseen pelisettiin. Tauollakin pelataan, sillä joukkue pelaa Helsinki cupissa viikolla 28, mutta siellä luodaan enemmän yhteishenkeä kuin pelataan voitoista - toki finaali on varmasti silti tytöillä tähtäimessa olympiastadionilla.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837