Ysitytöille kultaa Helsinki cupissa
Julkaistu: 15.07.2023 21.54

Ysitytöille kultaa Helsinki cupissa

FC Siilin Ysitytöt osallistuivat ensimmäisen kerran Helsinki cupiin ja ensimmäisen kerran matkat tehtiin junalla. Kiirettä piti kun pyrittiin säästämään majoitusöitä ja rahaa ja lopulta 3 yöllä selvittiin. Scandic Pasilassa yövyttiin ja menopäivänä ehdittiin laukut viedä hotellille ja paikallisjunalla kiirehdittiin Tapanilaan kentälle 30 min ennen peliä, mutta jalat ei jääneet junaan vaan ensimmäinen ja ihkauusi vastustaja Sibbo Vargarna kaatui 9-0 ja perään vielä AC Kirkkonummi 3-1. Toisena päivän varmistettiin alkusarjan voitto 4-0 voitolla Lahden Reippaasta ja 6-0 voitolla Malmin Palloseurasta. Välierissä FC Reipasta vastaan sitten iski tuttu henkinen kipsi kun heti alkuun sählätiin vastustajan kulma omaan maaliin eikä peli kulkenut eikä syötöt sattuneet kohdalleen. Aino kuitenkin tasoitti ja hyviä paikkoja luotiin joitain, mutta rp-kisaan päädyttiin ja niistä on joukkueella pelkkiä huonoja kokemuksia, sillä missään isommassa kisassa ei olla rp-kisoja voitettu. Nyt tuli kuitenkin poikkeus, sillä kaikki 5 pelaajaamme ampuivat varmasti pallon Reippaan maaliin, mutta mv Senni torjui yhden Reippaan laukauksen ja oli hyvin lähellä torjua 2 muutakin, mutta tuo yksi torjunta ja 5 tehtyä maalia riittivät 5-4 voittoon ja tie vei finaaliin olympiastadionille ja vastassa oli FC KTP.

Pelaaminen olympiastadionin nurmella on erittäin harvinaista herkkua ellei pelipaidassa ole Suomen lippua, mutta nyt sinne päästiin ja kaikki meni kuin maaotteluissa eli pelaajatunnelista marssittiin esittelyyn stadionyleisön eteen ja sitten pelaamaan isolle kentälle - ainakin Ahmoon verrattuna. Finaalissa nähtiin taas välieräpoikkeuspelin jälkeen normaali Siilijoukkue, joka otti heti johdon Ainon puskiessa todella hienon maalin kaukaa sivurajan tuntumasta tulleesta keskityksestä. Elli-Noora lisäsi johtoa hieman myöhemmin saatuaan pallon lähellä keskiympärää ja havaittua Kotkan maalivahdin olevan ulkona maalistaan rakkialueen rajalla ja roikotti pallon maalivahdin yli 2-0. Tämänkin jälkeen Siilit loi tilanteita mutta tolppaa lähemmä ei palloa saatu. FC KTP:llä ei pelissä ollut yhtään kunnon maalipaikkaa. Niinpä peli päättyyi FC Siilin voittoon ja hienoihin mitalijuhliin, joissa parhaana palkittiin ainut yj-pelajamme Klubin Aino, joka viimeisteli turnauksessa 9 maalia ja antoi monta maalisyöttöä. Siiri sai nyt maaliputkensa auki ja oli toiseksi paras maalintekijä 7 maalillaan, Elli-Nooralle maaleja tuli 4, Nooralle 2 ja yhdet maalit Alisalle, Ennille ja Jennalle. Koko turnauksen maaliero joukkueella oli 24-2 joten puolustus piti ja hyökkäys toimi ja turnausvoitto oli ansaittu. Tytöistä ensimmäinen Helsinki cupin reissu oli hyvä ja lisää niitä haluttais kuten pelaajaäänestyksessä kävi ilmi.

Kaiken kaikkiaan Helsinki cup 2023 oli FC Siilin tyttöjen juhlaa, sillä mestaruuksia tuli 2013, 2012 ja 2009 tytöille ja hopeaa ja pronssia 2010 tytöille. Palkintoja jakaessaan stadionin kuuluttaja kertoi googlanneensa, miltä paikkakunnalta FC Siili tulee, mutta ehkä nyt jo osa siellä tietää...

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837