Neljä SiiliT09 Yj tyttöä Helmarimitaleille
Julkaistu: 23.06.2023 07.22

Neljä SiiliT09 Yj tyttöä Helmarimitaleille

Valtakunnallinen 2009 syntyneiden 4-päiväinen Helmari-turnaus päättyyi torstaina sijoituspeleihin ja itäisen Alueen Team Summanen (kuvassa) sai prossiset mitalit voitettuaan hämäläiset Team Ölingin rp-kisassa varsinaisen peliajan päätyttyä 3-3. Team Ölingissä pelasivat Liigan Pohjoisen joukkueestamme: Aino Kyllönen, Elli-Noora Ylisuutari ja Veera Juntunen sekä Vilmina Mäkkeli ja heistä Veera Juntunen teki pronssipelin avausmaalin. Uudenmaan joukkueet ovat vuosikaudet hallinneet näitä turnauksia ja nytkin ne pelasivat keskenään HJK:sta pääosin koostuvan Team Sällström voittaessa finaalissa Team Koiviston 2-1. Isän Team Summanen hävisi välierissä Team Koivistolle vain 2-1 eikä se muille hävinnyt peliäkään pelatuissa 8 ottelussa. Joukkueesta KuPS:n Ilari Nissinen valittiin turnauksen All Stars joukkueeseen.

Idän toinen joukkue Team Ahtinen voitti turnauksessa 3 pellä ja hävisi 4 peliä sijoituen sarjassa 10, sijalle. Helmariturnaukset hieman eri tasolla jatkuvat 12 Ysitytöllämme Eerikkilässä heinäkuun lopulla Itä 1 joukkueessa, johon liittyy myös 4 mikkeliläisen PU-62:n tyttöä

Huuhkaja- ja Helmariturnaus on Suomen Palloliiton vuonna 2017 aloitettu pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyy pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen ja nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen.Turnaukset ovat osa vuoden aikana toteutettujen Huuhkaja- ja Helmaripäivien tapahtumaketjua ja osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Tapahtumat antavat työkaluja pelaajien laadukkaaseen arkiharjoitteluun. Seuraava tällainen kovan tason tapahtuma on syksyllä Tinni Korpela leiri, jonne palloliitto kutsuu 80 kovaa pelaajaa, joista sitten muodosta ensimmäisen maajoukkueen marraskuun majuturnaukseen tsekkiin. Tämän pelatun turnauksen näyttöjen, muiden kesän helmariturnausten näyttöjen ja Liigapelien näyttöjen pohjalta osalla helmaripolku jatkuu siis vielä syksynh finaaliin ja kenties maajoukkuerinkiin asti. Tänä kesänä Ysitytöt ovat jatkuvasti palloliiton tarkkailijoiden suurennuslasin alla.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837