Aino ja Elli-Noora Helmaripolullaan Tinni Korpela leirillä
Julkaistu: 19.10.2023 21.59

Aino ja Elli-Noora Helmaripolullaan Tinni Korpela leirillä

Raportti leiriä seuranneelta FC Siili/Klubi yj 09 valmentaja Minna Kyllöseltä (Klubi-36):

Hyvää oppia Tinni Korpelasta

FC Siili-Klubi YJ:n Elli-Noora Ylisuutari ja Aino Kyllönen olivat syyslomalla 2009 syntyneiden Tinni Korpela - leirillä Eerikkilässä, jonne oli valittu 80 ikäluokan parasta pelaajaa. Leirillä pelaajat jaettiin neljään joukkueeseen. Elli-Noora pelasi keskikentällä Team Pikkujämsässä ja Aino hyökkääjänä Team Ahtisessa.

Pelit olivat kovimpia missä tytöt ovat pelanneet. Peleissä oli kova tempo. Pelaajat olivat nopeita ja taitavia. Palloa kuljetettiin vauhdikkaasti ylöspäin ja hyvin syötöt napsahtelivat pelaajalta toiselle. Pelattiin myös fyysisesti kovaa kaksinkamppailuissa. Joukkueet pelasivat kaksi 35 min peliä vastakkain. Suurin osa pelaajista pelasi toisen pelin, kun puoliajalla vaihdettiin 8-9 pelaajaa. Ekassa Ahtisen pelissä Koivistoa vastaan Aino syötti joukkueensa ainoan maalin. Toisessa Ahtisen pelissä Rantalaa vastaan, joka päättyi tasatulokseen 1-1 Aino teki joukkueensa maalin. Viimeisessä pelissä Ainon ja Elli-Nooran joukkueet pelasivat vastakkainen tasatuloksen 1-1. Tytöt paransivat peliään turnauksen edetessä.

Pelit olivat tasaisia. Team Pikkujämsä voitti turnauksen. Pelien lisäksi treenattiin ja pidettiin palavereja ja luentoja. Nyt nähtiin miten pärjätään ikäluokan parhaimpia vastaan ja mitä pitäisi vielä kehittää omassa pelaamisessa. Tästä leiriryhmästä valitaan ensimmäinen 2009 syntyneiden maajoukkue marraskuun Tsekin turnaukseen.

Uusi treeni- ja pelikausi alkaa marraskuussa. Joulukuussa tytöt kokoontuvat Idän aluejoukkueleirille Kuopioon muiden Itäisen alueen pelaajien kanssa. Mukavaa oli tytöillä ollut leirillä!

Raimo/ FC Siili T09 PS !

Ainon ja Elli-Nooran - kuten myös FC Siilin ja Klubi-36:n - yhteistyö on tuottanut hienoja tuloksia kuluneen vuoden aikana ja yhteistyö jatkuu entistä tiivimmin ja laajentuen kaudella 2024. Ainon ja Elli-Nooran lisäksi 10 muuta 09 Yj-tyttöä on kulkenut Helmaripolkua tällä kaudella 4-6 turnauksen verran ja kehittyneet sillä selkeästi niin, että se näkyi Liiga Pohjoisen peleissä ja tuloksissa (pronssia tuli). Tiukkojen karsintojen jälkeen vain Aino ja Elli-Noora selvisivät viimeiseen vaiheeseen Tinni Korpela-turnaukseen, mutta senkin oli jo todella hieno saavutus Yj-porukalle ja silti ihan kaikki muutkin polkua kulkeneet oppi futisksesta paljon ja kehittyi silmin nähden kauden aikan.Helmaripolusta tuli 09 tytöille hieman yllättäenkin koko kauden teema ja sen lisäksi, että Helmaripolut haravoi laajalti koko Suomen alueelta ja pikkuseuroistakin lahjakkaat pelaajat, niin se on ainakin FC Siili/Klubi-36 Yj:ssä innostanut kaikkia polkua käyneita treenaamaan kovempaa ja tsemppaamaan kovemmin peleissä ja nostanut pelaajien itseluottamusta ja tätä polkua voi suositella FC Siilin nuoremmille ikäryhmille.

Suuret kiitokset tästä Yj-projektista Klubille ja siellä erityisesti Minnalle sekä myös FC Siilin T14 liigassa pelanneille Kymppitytöille, joiden osalta yhteistyö jatkuu ja laajenee ensi kaudella. Upea kausi 2023 ja takana ja uusi vähintään yhtä mielenkiintoinen ja uusia haasteita sisältävä kausi edessä.

Yhteistyössä on voimaa !

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837