Ysitytöt avasi jalkapallon treenikauden Iisalmessa Klubin B:n kanssa
Julkaistu: 17.11.2023 07.16

Ysitytöt avasi jalkapallon treenikauden Iisalmessa Klubin B:n kanssa

FC Siilin Ysitytöt ovat treenanneet 2,5 viikoa futsalia mutta edelliset jalkapallotreenit oli syyskuun lopulla joten päälaji jalkapallon on ollut tauolla lähes pari kuukautta. Osinhan tämä johtuu olosuhteista, kun Siilinjärvellä jalkapallohallia ei ole ja koulujen salit on ainoa vaihtoehto talvella. Nyt uusi ja laajentuva tyttöjoukkueiden yhteistyö mahdollistaa siilityttöjen Klubin halliolosuhteisiin pääsyn ja eilen torstaina oli ensimmäiset yj-harkat joissa oli peräti 26 tyttöä mukana ja heitä puolet oli siilityttöjä. Hyvälle näytti ison joukon into, meno ja tempo treeneissä ja hyvin organisoidet ja vedetyt treenit shortsikelissä oli siilityttöjen mieleen ja jatkossahan Iisalmessa on käydä torstaina ja toki Siiliyseillä on mahdollista osallistua kaikkiin muihinkin Klubin B-tyttöjen treeneihin, mutta tässä vaiheessa keskitytään torstaitreeneihin koko joukkueella.Tiedossa on jo ensimmäinen treenipelikin su 26.3. Iisalmessa, jossa vastaan tulee ainakin monelle siiliysille tuttu FC Siilin naiset.

Tulevalla kaudellahan joukkueet pelaavat yhdessä C- ja B-ikäluokkien sarja eli Klubin B 1 (valtakunnan toiseksi korkein sarja), T15 Liiga Pohjoinen ja T14 Liiga Pohjoinen - nämä C-tyttöjen liigat ovat ikäluokkiensa korkeimman tason sarjoja Suomessa. Lisäksi C-tytöt pelaavat kesällä aluesarjoja, jolloin kaikille järjestyy sopivia pelejä. Klubin ysityttöjä on myös mukana Ysien futsalprojektissa, jossa tavoitteena on Tampereen Suomen Mestaruussturnaus maaliskuun puolivälissä. Siilin ja Klubin Kymppityttöjen yj puolestaan osallistuu Helmariliigaan tavoitteenaan yhtä pitkä polku kuin minkä ysitytöt kulki viime kaudella ja tämän polun ensimmäiinen etappi eli alueellinen karsintaturnaus on jo joulukuussa Mikkelissä.

Yhteistyötä siilinjärveläisten ja iisalmelaisten tyttöjoukkueitten välillä on ollut yli kymmenen vuoden ajan, mutta yhteistyötä on kaudella 2024 laajemmin kuin koskaan ja pienevien pelaajamäärien myötä tämä on molempien seurojen, joukkueiden ja tyttöjen etu eli puhdas win - win yhteistyöprojekti.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837