Helmariliigan valtakunnallisesta turnauksesta menestystä ja jatkopaikka Ysitytöille
Julkaistu: 31.07.2023 06.33

Helmariliigan valtakunnallisesta turnauksesta menestystä ja jatkopaikka Ysitytöille

Talven aluekarsinnoista voittajana valtakunnalliseen viime viikonloppuna Eerikkilässä pelattuun turnaukseen talven aluekarsinnoista selviytynyt Itä 1 joukkue (kuvassa) pelasi 15 muun eri alueiden karsinnoista selvinneen joukkueen turnauksessa kolmannelle sijalle ja varmisti sillä jatkopaikan Eerikkilän syyskuun loppupuolen päätösturnaukseen. Itä 1 joukkue koostuu 10 Siilitytöstä, 2 Klubi-36 tytöstä (jotka myös Siili yj:n liigapelaajia) sekä neljästä mikkeliläistytöstä ja joukkueen valmentajina ovat toimineen liigajoukkueemme valmentajat Minna (Klubi) ja Samuli (Siili),Eerikkilän urheiluopisto alkaa tulla siilitytöille tutuksi, sillä juhannusviikolla siellä alueellisessa lopputurnauksessa pelasi 8 Liiga Pohjoisen tyttöämme.

Alkusarjassa Itä 1 pelasi ensin tasan 0-0 helsinkiläisen PK-35:n kanssa ja voitti sitten toisen jakson 2-0 Elli-Nooran Maaleilla. Toisessa pelissä vastaan tuli Pohjoinen/Länsi United, joka kaatui kahdesti numeroin 2-0 ja 3-1 Ainon (2), Veeran (2) ja Elli-Nooran maaleilla ja tämä voito varmisti jo paikan 8 parhaan joukkooon. Lohkon kolmannessa pelissä vastaan tuli kevään Liiga Pohjoisen kakkonen WFA Vaasasta ja tasaisissa peleissä päädyttiin ensin 0-0 tasuriin ja toisessa WFA:n 1-0 voittoon ja lohkovoitto meni siten WFA:lle.

Pudotuspelien ensimmäisessä pelissä kovaksi tiedettyä FC Nokia vastaan oli turnauksen kovimmat panokset, sillä voitto ja 4. parhaan joukkoon sijoittuminen tiesi syyskun lopputurnaukseen pääsyä ja tietysti tämän turnauksen välieriin pääsyä ja häviö pelaamista sijoista 5.-8 ja Eerikkilän lopputurnauspaikan unohtamista. Nokia meni johtoon 1-0, mutta Itä 1 jahtasi sitkeästi tasoitusta halliten peliä, mutta maalin teko meni ottelun viimeiselle minuutille, jolloin Elli-Nooran hienon vaparin jälkitilanteessa pallo pelattiin maalin takanurkalle, josta mikkeliläistyttö Inkeri pisti pallon verkkoon. Tasatilanteessa mentiin rankkikisaan ja siinä kaikki Itä 1 laukojat Ansa, Veera, Elli-Noora, Evin ja Jenna ampuivat maalin ja kun mokke Senni torjui hienosti yhden vedon, päättyi peli Itä 1 voitonjuhliin.

Välierissä vastaan tuli usean vuoden ajan Suomen kovimpiin 09 joukkueisiin kuulunut KaaPo ja se osoitti taitonsa vieden pelin 3-0 numeroin, mutta ei Itä 1 missään vaiheessa luovuttanut ja pystyi luomaan avopaikkoja KaaPonkin maalille. Tappio otti koville, mutta valmentajat sai psyykattua joukkueen vielä kerraan "lentoon" pronssipeliin Länsi United joukkuetta vastaan ja hyvin tytöt pelasivatkin ja voittivat pelin Vimmun ja Veeran maaleilla 2-0.

Turnauksen loppusijoitukset osoittavat, miten kovassa sarjassa tytöt pelasi ja miten upea on tämä kolmossija Helmariliigassa ja saagahan vaan jatkuu syksyllä Eerikkilässä, mutta tässä turnauksen 16 joukkueen loppusijoitukset: 1. Etelä United, 2. KaaPo, 3. Itä 1, 4. Länsi United, 5. FC Nokia, 6. Etelä 2, 7. WFA, 8. NJS, 9. RoPS, 10,. TuPS/KP-75 Yj, 11. SJK, 12. Itä/Etelä United, 13. Pohjoinen/Länsi United, 14. PK-35, 15. Ajax Kempele ja 16. TuKV/FC RP

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837