28.8.2015

FC Siilin Dn12-tytöille piirinmestaruus

Joulukuussa 2013 perustettu FC Siili pokkaa kauden päätteeksi seurahistorian ensimmäisen piirinmestaruuden. Seuran Dn12-tytöt varmistivat mestaruuden lauantaina Iisalmessa. Muiden mitalien kohtalo ratkeaa vasta kauden viimeisessä turnauksessa syyskuun toisena viikonloppuna Kuopiossa. Siilit ovat jo omat ottelunsa pelanneet.

- Vaikka pyrimmekin ensisijaisesti kehittämään yksilöitä, tuntuu joukkueen menestys hienolle. Kyllä mestaruus on nuorelle seuralle iso asia, seuran puheenjohtaja ja tyttöjoukkueen toinen valmentaja Petri Happonen korostaa.

Happosen ja Tomi T. Turunen valmentama joukkue ei hävinnyt Itä-Suomen piirinsarjassa yhtään ottelua ja pelasi vain yhden tasapelin. Maalierokin oli murskaava 57-6. Mestaruus ratkesi käytännössä kamppailussa iisalmelaista Klubi-36:ta vastaan, kun siililäiset nousivat 0­-1-tappioasemasta 1-1-tasapeliin.

- Pelasimme Iisalmen turnauksen ilman vaihtopelaajia, mutta yhtenäinen joukkue osoitti taistelutahtonsa. Tytöt todella halusivat revanssin Klubista, Turunen kiittelee.

Toukokuun lopussa FC Siili ja Klubi-36 olivat vastakkain piirin Junioricupin loppuottelussa. Silloin iisalmelaiset jättivät Siilit hopealle maalein 4-2.

FC Siili pelasi Dn12-sarjakauden kahdella joukkueella, että jokainen tyttö saisi mahdollisimman paljon peliaikaa. Pidempään lajia harrastaneista ja pelkästään 2003-syntyneistä muodostettu FC Siili valkoiset otti mestaruuden ja vähemmän aikaa pelanneista ja 2004-syntyneistä muodostettu vihreät sai arvokasta kokemusta.

- Sairastelut ja loukkaantumiset toivat isoja haasteita, emmekä olisi pystyneet edes pelaamaan kaikkia pelejä ilman 05- ja 06-syntyneiden tyttöjen apua, Turunen korostaa.

Mestarijoukkueessa rungon muodostivat Aada Ahonen, Emma-Sofia Happonen, Meri-Tuuli Heikkinen, Laura Mykkänen, Roosa Parviainen, Aino Puustinen, Lotta Tiihonen ja Marissa Turunen. Lisäksi joukkueeseen liittyi juuri viimeisten ottelujen alla Mona Hirvonen, joka teki heti Klubia vastaan mestaruuden varmistaneen tasoitusmaalin. Nuoremmista junioreista mukana poissaoloja tuuraamassa kävivät Riina Hirvonen, Fanni Ilvonen ja Emmi Puustinen.

Alun perin 22 tytön ympärille perustetun FC Siilin lisenssipelaajien määrä on noussut sataan ja poikia ja tyttöjä on mukana toiminnassa suunnilleen yhtä paljon. Lisäksi ympärivuoden pyörivä Nappulafutiskerho liikuttaa säännöllisesti kymmeniä 4-8-vuotiaita palloilijan alkuja.

Syksyn taitokilpailuissa FC Siiliin saatiin ensimmäiset merkkisuoritukset, kun D13-joukkueen Kerttu Markkanen ja Milla Maukonen saivat pronssimerkit.

Tomi.T.Turunen

27.7.2015

Kivoja muistoja ja kovia pelejä Kokkolasta

FC Siilin tyttöjoukkueiden kuluvan kauden päätapahtuma, Kokkola cup, täytti tehtävänsä. Tarjolla oli kovia pelejä ja reissu jätti varmasti jälkeensä tukun mukavia muistoja.

Nuorin mukana ollut ikäluokka, eli F9-tytöistä saaduilla vahvistuksilla täydennetty E11-joukkue taisteli harrastesarjassa upeasti neljänneksi. Neljän pelipäivän aikana ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneelle joukkueelle kertyi seitsemän kovaa peliä.

Upea 2-0-voitto perjantaina Terjärv Ungdoms Sportklubista varmisti lopulta pääsyn mitalipeleihin. Vaikka FC YPA oli liian kova välierässä ja FC Halikko nappasi tasaisessa pronssipelissä himmeimmät mitalit maalein 2¬0, ei pirteän ja iloisen tyttöporukan ja valmentaja Tomi Puustisen tarvinnut palata reissusta tyhjin käsin. Neljänneksi sijoittuneen joukkueen palkinnotkin näyttivät jo heti pelien päätyttyäkin vielä mitalejakin komeammilta.

Dn12-tytöissä FC Siilin 03-syntyneille pelejä kertyi vain viisi. Tiukassa ja tasaisessa alkulohkossa pelattiin niin paljon ristiin, että Siilit joutuivat lopulta jännittämään jatkuvatko pelit kaavion ylä- vai alaosassa.

Alkulohkossa FC Siili voitti PeFFin 4¬-1 ja FC Halikon 1-¬0, GBK:n kanssa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja TP-47 oli etevämpi 0-3. GBK nousi lopulta lohkovoittoon kahdeksalla pisteellä, TP-47 ja FC Siili päätyivät seitsemään, mutta torniolaiset ottivat kakkospaikan keskinäisen ottelun voiton turvin.

Siilin 03 pääsi lopulta pelaamaan sijoista 1-8 toiseksi parhaana lohkokolmosena, mutta puolivälierässä Palokan Riento oli tasaisen ja erittäin jännittävän ottelun jälkeen parempi maalein 2-1. 03-tytöiltä turnaus oli kokonaisuudessaan mainio. Ainoat tappiotkin joukkue kärsi mitalipeleihin edenneille PaRille ja TP-47:lle.

D13-tytöt pelasivat ensimmäistä kertaa 11 vastaan 11 otteluja ja se näkyi etenkin turnauksen alkupuolella selvästi. Vanhimmat Siilit sortuivat turhan usein kuljettamaan palloa itse, eikä sillä tavalla isolla kentällä voi menestyä. Turnauksen edetessä pelikin parani ja kuuden ottelun rupeama päätyi riemukkaasti 4-2-voittoon GBK:n punaisia vastaan.

02-tytöt joutuivat kiistatta myös kovimpaan alkulohkoon, kun vastustajina olivat muun muassa sarjan voittanut KPV ja kakkonen RaKe-JoKi Akatemia. Vaikka neljä ottelua kuudesta päättyi tappioon, antoivat pelit arvokasta kokemusta ja myös uskoa tulevaisuuteen. Esimerkiksi koko turnauksen voittanut KPV oli Siilien kanssa ahtaalla ja onnistui tekemään 2-1-voittomaalin tasaisessa ottelussa vain hetki ennen loppua.

Huolellisemmalla puolustuspään pelaamisella ja enemmällä kokemuksella 11 vastaan 11 peleistä Siilit olisivat varmasti kamppailleet aivan muista sijoista kuin jumbosijan välttämisestä.

Pelien lisäksi ehdimme käydä niin ostoksilla, meren rannalla kuin uimala Vesi-Veijarissakin. Torstain avajaismarssissa aaltoja tehnyt ja äänekkäästi itsensä julkituonut siililauma palkittiin kunniamaininnalla. Valmentajat ja huoltajat olivat yhtä mieltä siitä, että onneksi kannustuskilpailun voitto ja palkintona olleet discoliput menivät FC Halikolle. Näin Siilit pääsivät aiemmin nukkumaan.

Pelaajien vanhempia oli Kokkolassa seuraamassa pelejä ilahduttavan paljon, eikä menestys kentillä jäänyt ainakaan kannustuksesta kiinni. Toivottavasti samanlainen meno jatkuu loppukesän ja syksyn piirin peleissä ja muissa turnauksissa.

Tomi T. Turunen

31.5.2015

KULTA MATKASI IISALMEEN

Sunnuntain Dn12 Juniricup finaalista saatiin sateesta huolimatta kahden tasaisen joukkueen upea taistelu. Heti ottelun alussa Siilin tytöt meinasivat mennä johtoon, kun Aada Ahosen upea syöttö vastustajan puolustuslinjojen läpi löysi Meri-Tuuli Heikkisen, mutta tiuhuva laukaus meni hieman yli. Peli oli tasaista pitkälle ensimmäisen jakson puolelle, kun Siilille sattui oman maalin edessä epäonnistunut purku, joka meni suoraan vastustajalle ja Klubi-36 siirtyi helpolla1-0 johtoon. Tästä ei mennyt kauankaan, kun FC Siili sai kulman, Emma-Sofia Happonen laittoi pallon maalille, josta Meri-Tuuli Heikkinen ohjasi pallon ensin kohti vastustajan maalivahtia ja sitten jatkoi siitä vielä pallon maaliin. Ensimmisen jakson lopulla Klubi sai vapaapotkun, josta pallo lauottiin suoraan kohti Siilin maalia, liukas pallo teki kepposet ja pallo liukuin upeasta torjunnasta huolimatta maaliin. Siitä sisuuntuneena Aino Puustinen päätti näyttää vastustajalle, millaista on oikanlainen taistelutahto ja purjehti läpi kokokentän ja viimeisteli puoliajalle lukemat 2-2. Toisella jaksolla peli aaltoili puolelta toiselle hyvin tasaisissa merkeissä, kunnes Klubi sai hässäkän Siilin maalille. Laura Mykkänen torjui kuitenkin kolme klubin yritystä ennenkuin vastustaja sain puolustuksen nukkuessa pallon maalin ja siirtyi 3-2 johtoon. Loppulukemat 4-2 Klubi laukoi upeasti kaukaa. Siilin Dn 12-tyttöjen kausi on alkanut upeissa merkeissä: äitienpäivänä tuli kultaa ja nyt hopeaa. Tästä on hienoa lähteä kohti 6.6 Girl Cupia Iisalmeen.

Petri Happonen

26.5.2015

Dn12-tytöt junioricupin loppuotteluun

FC Siilin Dn12-tyttöjen valkoiset taistelivat upeasti junioricupin välierässä Innocum 1 -kentällä Siilinjärvellä. FC Hertta Black taipui tiukan, tasaisen ja jännittävän kamppailun jälkeen 2-1 (1-1). Voiton ansiosta FC Siilin valkoinen kohtaa tulevana sunnuntaina Kuopiossa Savon Sanomat Areenalla junioricupin loppuottelussa kello 12 iisalmelaisen Klubi-36:n, joka kaatoi omassa välierässään Pallokissojen Pinkin 0-2.
FC Siili aloitti tiistain välierän räväkästi, vaikka alustana vieras luonnonnurmi hieman ottelun alussa hämmensikin. 1-0-johtomaali oli hieman onnekas. Lotta Tiihonen ehti ensimmäisenä Aada Ahosen pitkään palloon ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta takanurkkaan. Pallo livahti joensuulaisten maaliin maalivahdin kainalosta.
Johtomaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi Hertalle, joka rakensi tukun mainioita maalipaikkoja. Siilit kuitenkin peittivät laukauksia uhrautuvasti ja Marissa Turunen poimi maalilla monta tärkeää torjuntaa. Joensuulaisvieraat nousivat vähintään ansaitusti tasoihin ennen taukoa.
Toiselle puoliajalle FC Siili siirsi Emma-Sofia Happosen Aada Ahosen topparipariksi ja alakerran pelaaminen tasapainottui. Kurkkukivusta kärsinyt Laura Mykkänen puolestaan näytti taistelutahtonsa keskikentän oikealla laidalla. Mykkänen riisti röyhkeästi pallon Hertan puolustukselta ja latasi vasemmalla jalallaan voittomaaliksi jääneen 2-1 alakulmaan.
Loppuhetkillä väsyneet Siilit vetäytyivät suojelemaan maalin johtoaan ja hallinta siirtyi taas joensuulaille, mutta aivan erinomaisin tekopaikkoihin vieraat eivät päässeet ja Marissa Turunen poimi kaukolaukaukset varmasti.
Siilien riveistä puuttuivat koulun kevätjuhlan vuoksi Roosa Parviainen ja Meri-Tuuli Heikkinen, mutta tuuraajat Noora Mähönen ja Anna Vanninen täyttivät paikkansa mainiosti. Mähönen oli todella lähellä maalintekoakin, mutta painava laukaus toisella puoliajalla livahti hiuksenhienosti ohi maalin.
Ikiliikkuja Aino Puustinen teki keskikentän sydämessä jälleen korvaamattoman arvokasta työtä ja koko joukkue osoitti taistelijanluonteensa kestämällä myös ne vaikeat jaksot, joiden aikana FC Hertta hallitsi peliä.

Tomi T. Turunen

16.5.2015

05- ja 06-tytöistä korvaamaton apu Dn12-sarjan avauksessa

Lähtökohdat FC Siilin Dn12-tyttöjen kauden ensimmäiseen piirisarjan turnaukseen olivat haastavat, kun poissa riveistä oli erilaisten syiden vuoksi kuusi tyttöä normaalivahvuudesta. Onneksi apu löytyy nykysin oman seuran sisältä ja Tomi Puustisen ja Jani Mähösen valmentamasta 05­-08-syntyneiden tyttöjen joukkueesta mukaan saatiin viisi innokasta tyttöä. Fanni Ilvonen, Emmi Puustisen, Roosa Mähösen, Riina Hirvosen ja Miisa Lappalaisen apu turnauksessa oli korvaamaton, sillä ilman heitä sekä FC Siilin valkeat että vihreät olisivat avanneet kautensa vajaalla.

FC Siilin valkoisten ensimmäisessä pelissä Pallokissojen Pinkki kaatui 2-1. Lotta Tiihonen teki joukkueen molemmat maalit suunnilleen samasta paikasta rangaistusalueen rajan tuntumasta. Ensimmäiseen mainion pystysyötön tarjoili Marissa Turunen ja toiseen pohjat rakensi laidalta Aino Puustinen. Avauspuoliajan loppupuolella Pallokissat onnistui yllättämään maalilla pelanneen Laura Mykkäsen kerran, mutta toisella puoliajalla Mykkänen ja mainiosti puolustanut joukkue pitivät maalinsa koskemattomana. Näin sarjakausi käynnistyi voitolla.

Valkoisten toisessa ottelussa Pallokissojen harrastejoukkue PSG jäi jalkoihin 9-2 (4-0) ja kaikki joukkueen kahdeksan pelaajaa pääsi myös tehopisteille. Etenkin 06-syntyneiden sähikäisten Emmin, Fannin ja Riinan pelaaminen oli positiivinen yllätys. Fanni teki maalin, Emmi syötti kaksi ja Riina yhden. Kokeneesta kaartista Emma-Sofia Happonen laukoi kolme maalia, Aino Puustinen kaksi ja Laura Mykkänen yhden. Myös ottelun puoliksi maalilla pelanneet Marissa Turunen ja Lotta Tiihonen onnistuivat maalin teossa.

Vihreiden kauden avaus alkoi lupaavasti ja joukkue haastoi FC Hertan Bluea pitkään. Valitettavasti muutamat helpot virheet avauspuolikkaalla näkyivät myös tulostaululla ja joensuulaiset ratkaisevat ottelun jo ennen taukoa kolmella maalillaan. Toisella puoliajalla Hertta vielä kaunisteli loppunumerot 9-0:aan, mutta tasoero kentällä ei ollut yhtä julma kuin loppunumeroissa.

Toisessa ottelussa turnauksen järjestäneen ToU:n valkoisia vastaan vihreät näyttivätkin todellista luontoaan. Vastustaja pääsi harmillisesti 1-0-johtoon aivan ottelun alkuhetkillä, mutta sen jälkeen pelin hallinta oli pitkiä aikoja Siileillä. Muun muassa Anna Vannisella ja Noora Mähösellä oli mainiot paikat vihreiden maalitilin avaamiseen, mutta tällä kertaa kuparinen jäi vielä rikkomatta. Lopputulosta tärkeämpää oli tapa, jolla joukkue taisteli jokaisessa tilanteessa. Kaksi vuotta vastustajiaan nuoremmat Miisa ja Roosa osoittivat päivän peleissä, että ikä on vain numero.

Isot kiitokset Fannille, Emmille, Miisalle, Roosalle ja Riinalle. Ilman teidän apuanne Dn12-tyttöjen avauspäivä Toivalassa olisi ollut pelkkää puolustustaistelua vajaalla pelaten. Toivottavasti pelit kasvattivat itseluottamustanne, kun huomasitte pärjäävänne kaksi ja kolme vuotta vanhempien vastustajien keskellä mainiosti.

Omilta 03-04-tytöiltä kauden ensimmäinen piirin turnaus oli myös mainio. Pelit näyttivät, että monet ovat ottaneet talven aikana isoja kehitysharppauksia ja yksilöiden kehitys on tässä vaiheessa jalkapalloilijoiden taivalta kaikkein tärkeintä.

Dn12-tyttöjen osaltakin luvassa on hieno jalkapallokesä. Toivottavasti myös sairastelut lopettavat joukkueen kiusaamisen pian, että pääsisimme pelaamaan myös normaaleilla kokoonpanoilla. Vaikka toisaalta, mikäpä hätä meillä on kun seurassa kasvaa innokkaita, lahjakkaita ja taitavia nuorempia tyttöjä, jotka ovat valmiita tuuraamaan, kun tarvitaan.

Tomi

5.5.2015

Dn12-tyttöjen junioricupissa maalitalkoot

FC Siilin valkoiset jatkavat Dn12-tyttöjen junioricupissa välieriin. Vihreiden taival sen sijaan katkesi avauskierrokselle.

Lauantaina Ahmolla 04-syntyneiden tyttöjen ympärille rakennettu FC Siilin vihreät taisteli upeasti ensimmäisen puoliajan Iisalmen Klubi-36:ta vastaan. Toisella puolikkaalla 11 pelaajan voimin Siilinjärvellä vierailleet iisalmelaiset pääsivät rankaisemaan väsynyttä kotijoukkuetta ja loppunumerot 0­-11 (0-2) olivat tylyt.

Vihreiden riveissä pelasi myös Roosa Mähönen, että joukkueella oli yksi vaihtopelaajakin. Siiri Ukkoselle peli oli ensimmäinen maalilla piirin otteluissa ja Siiri poimi ison joukon hienoja torjuntoja. Ella Kortelainen oli puolustuksessa vahva ja Tiia Tossavainen hääri hyökkäyksessä tehokkaasti vieraiden kiusana, mutta vielä maalia ei syntynyt.

Sunnuntaina Toivalassa FC Siilin valkoiset murjoivat ToU:n siniset 0­-15 (0-6), vaikka viime kaudella eniten maaleja latonut Meri-Tuuli Heikkinen oli kuumesairaana sivussa.

ToU:n sinisillä pelasi joukko 05-syntyneitäkin tyttöjä ja sen vuoksi tasoero muodostui varsin selväksi.

Kummallakaan joukkueella ei ollut käytettävissä yhtään vaihtopelaajaa. Siililäisillä tosin Emmi Puustinen (s. 2006) merkittiin pöytäkirjaan siltä varalta, että joku olisi loukkaantunut.

Marissa Turunen ja Laura Mykkänen pelasivat ottelun puoliksi maalilla, mutta kummallekaan ei merkitty yhtään torjuntaa, kun Aada Ahonen dominoi puolta kenttää suvereenisti. Hyökkäyspäässä onnistumiset puolestaan jakautuivat tasaisesti, kun maalien makuun pääsivät niin Aino Puustinen, Roosa Parviainen, Lotta Tiihonen, Emma-Sofia Happonen kuin Marissa Turunenkin.

Dn12-tyttöjen junioricupin välierässä perjantaina 22. toukokuuta kello 19 Ahmon tekonurmelle FC Siili valkoisen vieraaksi saapuu FC Hertta black. Voittaja etenee 31. toukokuuta Kuopiossa pelattavaan loppuotteluun. Toisessa välierässä ovat vastakkain Pallokissojen pinkki ja Klubi-36.

Tomi Turunen

5.5.2015

D13 Tytöt siipirikkoisena Joensuussa

Lähtökohdat Joensuun D13-tyttöjen Pienkentän peleihin olivat hyvin hankalat, sillä suurin osa pelaajistamme oli sairastuvalla ja samaanaikaan nuoremmilla oli Junioricupin peli, joten vain yksi 04-syntyinen tyttö tuli mukaan. Eli Joensuuhun lähdettiin kahdella joukkueella, joissa ei ollut vaihtopelaajia. Ensimmäisessä pelissä FC Siilin vihreät kohtasivat Kuki Tiikerit. Peli oli hyvin tasainen aina 18 min saakka, jolloin jopa maaliin kohdistuneen laukaukset olivat Siilille 2-1, mutta sitten Tiikereiden kokemus alkoi purra ja he menivätkin nopeasti selvään johtoon. Ottelun lopussa FC Siilin Iida Keinänen näytti taistelutahtonsa ja prässäsi pallon itselleen ja teki upean maalin, joka jäi Siilin ainoaksi. Tiikerit veivät selvän 11-1 voiton. Toisessa FC Siilin vihreiden pelissä oli tytöiltä upa taisteluhenki päällä, mutta joukkue väsähti loppua kohti ja Klubi-36 korjasi potin 8-0 voitolla. FC Siilin valkoiset kokivat jo alkuveryttelynaikana lisää harmaita hiuksia, kun Juulia Lampinen loukkasi polvensa ja peleihin jouduttiin osallistumaan vajaamiehisenä. Ensimmäinen peli oli WJK.ta vastaan, jonka olimme tiputtaneet junioricupista reilulla 6-2 voitoilla, mutta nyt varkautelaisilla oli aivan erillainen ilme ja peli olikin hyvin tasaista aina loppuminuuteille saakka, jolloin vajaalla pelanneet Siilittäret alkoivat väsyä ja WJK teki nopeasti neljä maalia. Toisessa pelissä tuli Tiikerit vastaan ja peli oli jo alusta lähtien aivan selvät vastustajien hallinnassa, muutama hyvä tilanne saatiin vastustajan maalille, mutta pian peli oli jo 4-0 tiikereille. Milla Maukonen toi lohtua Siilittärien pelliin tekemällä 1-4 kavennuksen, mutta lopulta väsähettiin täysin ja Tiikerit tekivät vielä toiset neljä maalia vieden lopulta pisteet Kurkimäkeen 8-1 voitolla.

Petri Happonen

27.4.2015

Molemmat D13-joukkueet junioricupin välieriin

FC Siilin molemmat D13-tyttöjen joukkueet pelaavat junioricupin välierissä. Vihreät arvottiin neljän joukkoon suoraan ja valkoiset voittivat avauskierroksella maanantaina Ahmon tekonurmella WJK juniorit 6-2 (1-0).

FC Siilin valkoisten kahteen kertaan siirretty junioricupin avaus alkoi tunnustelevasti ja vaikka jo avauspuolikkaalla kotijoukkue rakensi tukun maalipaikkoja, onnistuttiin vastustajan maalivahti ohittamaan vain kerran. Milla Maukonen tarjosi erinomaisen murtosyötön ja Juulia Lampinen laukoi 1-0.

Lampinen onnistui uudestaan heti toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta WJK tuli vielä maalin päähän, ennen kuin tasoero alkoi näkyä selvemmin. Milla Maukonen laukoi toisella puoliajalla kolme maalia ja Noora Kellokumpu yhden ja FC Siili johti jo 6-1. Ottelun loppuhetkillä vieraat kuitenkin siistivät numerot 6-2:een kulmapotkusta.

Sairastelujen vuoksi Siilien porukkaa olivat Dn12-tytöistä täydentämässä Emma-Sofia Happonen ja Aino Puustinen. Maalilla pelasi Siiri Markkanen ja muut pelaajat kokoonpanossa olivat Henna Partanen, Kerttu Markkanen, Wilma Vanninen, Noora Kellokumpu, Milla Maukonen ja Juulia Lampinen.

D13-tyttöjen välierissä molemmat FC Siilin joukkueet matkaavat vieraskentille. Vihreät kohtaavat keskiviikkona 6. toukokuuta Iisalmessa Klubi-36:n, joka pudotti Kurkimäen Tiikerit 1-2-vierasvoitolla.

Valkoiset puolestaan pelaavat sunnuntaina 17. toukokuuta Joensuussa Herttaa vastaan. Junioricupin loppuottelu pelataan sunnuntaina 31. toukokuuta Kuopiossa.

Tomi T. Turunen

30.8.2014

02-Tyttöjen Iisalmen turnaukseen jouduttiin lähtemään hyvin pienellä porukalla, sillä tyttöjä oli kipeänä jo aikaisemmin viikolla ja juuri pelipäivää edellisenä iltana tyttöjä joutui vielä sairastuvalle. Lauantaiaamuna tämä lista sai vielä jatkoa. Muutamalla 03-tytöllä vahvistettuun joukkoon ei saatu haettua lisää pelaajia, joten Iisalmeen lähdettiin pienellä joukolla.

Ensimäinen peli oli hyvin tasaista vääntöä molemminpuolin. FC Siili meni 1-0 johtoon kun Meri-Tuuli Heikkinen purjehti koko kentän läpi nopeasti laitaan, josta keskitti pallon maalille, sieltä Juulia Lampisen oli helppo työ siirtää pallo tyhjiin. Pallokissojen tasoitus syntyi, puolustuksen hieman nukahtaessa ja vastustaja pääsi suoraan keskeltä laukomaan maalia kohti, Pinja Peltonen torjui ensimmäisen laukauksen, pallo pomppi eteen, josta vastustaja siirti pallon verkonperille. Pallokissojen toinen ja kolmas maali oli hieman samanlaisia kuin ensimmäinenkin, vastustaja tuli keskeltä läpi ja sijoitti pallon alanurkkaan. Hieno tasitelu mutta Pallokissat onnistuivat hyödyntämään maalipaikkansa.

Toinen peli alkoi 40 min edellisen päätyttyä ja FC Siilin pelaajia joutui ensimmäisen pelin jälkeen jo kentänlaidalle loukkaantumisien takia, joten lähtökohdat oliva todella surkeat. ottelun alussa Pallokissat siirtyivät nopeasti 1-0 johtoon, jälleen keskellää oli aukko, josta päästiin läpi. FC Siili heräsi tästä ja aloitti huiman tykityksen, ensin tasoituksen teki Juulia upeasti maalilla pelanneen Pinja Peltosen avauksesta.2-1 syntyi Milla Maukosen ensin molaria kohten laukauksen jälkeisestä tilanteesta, toinenkin veto meni kohti molaria mutta kolmannella kerralla upeasti verkon perille. Vastustaja tuli nopeasti tasoihin mutta Juulia siirti siilittäret Merkkarin upeasta keskityksestä 3-2 johtoon. Toisella puoliskolla alkoi pelaajien vähäisyys näkyä ja tytöt väsyivät, jolloin pallokissat rynnivät ohi ja ottivat selvän 5-3 voiton. 03-Tytöt Aada Ahonen , Emma-Sofia Happonen ja meri-Tuuli Heikkinen pelasivat melkein täydet minuuti molemmissa peleissä ja hoitivat tuurauksen esimerkillisesti. Toivottavasti työt parantuvat ja pääsemme 10.9 kunnolla haastamaan sarjaa johtavan Klubi-36.

24.8.2014

Kettulanlahden kosteudesta murskavoitto ja niukka tappio 03-tytöille

Kauden toiseksi viimeinen Itä-Suomen piirin E11-tyttöjen eli 2003-syntyneiden turnaus Kuopion Kettulanlahdessa toi FC Siilille voiton ja tappion.

Ensimmäisessä ottelussa Pallokissojen valkoinen eli 2004-syntyneet jäivät jalkoihin 9-2 (3-0).

Peli oli erittäin vauhdikas ja Pallokissat pyrkivät pelaamaan lyhytsyöttöpeliä. Siilien kokemus, kovuus ja myös hienoinen koko ero näkyivät kuitenkin kamppailupelaamisessa ja etenkin Meri-Tuuli Heikkinen vasemmalla laidalla teki lähes mitä tahtoi. Heikkinen teki maaleista kuusi, Lotta Tiihonen polvivaivoistaan huolimatta kaksi ja Aino Puustinen yhden.

Syöttötilastoihin sai nimensä ilahduttavan moni tyttö ja hienoa oli nähdä, kuinka harjoituksissa korostetut asiat ovat siirtyneet myös pelikentälle.

Toisessa ottelussa rankkasateen pehmittämällä kentällä ottelun alku oli FC Siililitä heikko ja joensuulainen FC Hertta iski nopeasti vastahyökkäyksistä pikavauhtia kaksi maalia. Maalille siirtynyt Lotta tiihonen joutui antautumaan avauspuolikkaalla neljästi ja joensuulaiset johtivat kahdella maalillia.

Toinen puoliaika oli vahvaa Siilien hallintaa, mutta Hertan puolustus kesti ja ottelu päättyi lopulta 4-5 (2-4). Meri-Tuuli Heikkinen teki FC Siilin kaikki maalit.

Kaikkiaan sunnuntain peleissä oli mukana 13 tyttöä.

Tomi T. Turunen

23.8.2014

Kauden pienkentän pelit paketoitiin 02-tyttöjen osalta lauantaina kaksijakoisissa tunnelmissa.
Päivän ensimmäisessä pelissä Kurkimäen Tiikerit varmisti piirinmestaruuden pyöräyttämällä Siilit 5-0 (3-0).
Ottelun alku oli FC Siililtä heikko, taitavat Tiikerit veivät kaikki kaksinkamppailut alkuhetkillä ja niittasivat maalin kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestä.
Kylmä suihku virkisti, ja tytöt heräsivät taisteluun ja rakensivat useita hyviä maalipaikkoja, mutta aivan viimeinen terävyys uupui.
Vaikka ottelu tasoittui alkuhetkien jälkeen, oli Tiikerit selvästi parempi ja onnistui yllättämään hyvin maalilla pelanneen Pinja Peltosen viidesti. Tiikerit pelasi pienkentällä kaksi tasapeliä ( keväällä FC Siiliä ja SiPSiä vastaan) ja voitti muut pelinsä, joten oranssit mestaruutensa ansaitsivat.

Päivän toinen kamppailu alkoi vain puoli tuntia edellisen päätyttyä. Vaihto pelaajia oli vain kaksi, kun Carita Väisänen ja Siiri Markkanen joutuivat lepuuttamaan avausottelun kolhuja. Paikallistaisto SiPS:n vuotta vanhempia tyttöjä vastaan kääntyi sähäkän FC Siilin eduksi niin kuin viikko sittenkin. Vasta seurahistorian toinen voitto paikallisvastuksesta tuli tällä kertaa maalein 3-2 (2-0). Joukkue puolusti erinomaisesti, Pinja Peltonen oli maalilla vakuuttava ja Juulia Lampinen iski hienojen hyökkäysten päätteeksi hattutempun.

Alkukesästä SiPSille kärsitty selvä tappio opetti, että SiPSin peli kulkee lähes täysin Roosa Tuonosen kautta. Niinpä Milla Kaukonen piti vastustajan pelin moottorin irti pallosta, eikä SiPS päässyt rakentamaan tilanteita.
FC Siilin maalit tulivat mainioista hyökkäyksistä. Ensimmäisessä Milla Makkonen pelasi pallon riiston jälkeen vahvoja juoksuja laidalla tehneen Riina Niskasen veto paikkaan. Maalivahti torjui terävän kudin, mutta Juulia Lampinen oli ensimmäisenä paluu pallossa ja sijoitti helposti 1-0. Kahden maalin johtoon Siilit juoni Noora Kellokumpu, joka otti keskikentällä löysät pois ja vapautti hyvin ajoitetulla murtosyötöllä Lampisen läpi. Maalitykki ei erehtynyt.
Toisen puoliajan alkupuoli kulki vielä lähes yksinomaan FC Siilin komennossa ja Lampinen pääsi kuittaamaan 3-0 Milla Makkosen vapauttavasta syötöstä.
Ottelun viimeisellä vartilla pallon hallinta siirtyi SiPSille ja Siilit joutuivat väsyneenä puolustuskannalle. Uhrautuva taistelu, Pinja Peltosen hyvät torjunnat ja tsemppihenki kantoivat loppuun asti. Vanhempi, kokeneempi ja kookkaampi SiPS osui kahdesti, mutta pienkentän pelit päättyivät makeasti paikalliskilpailijan nujertamiseen.

Tomi Turunen

17.8.2014

FC Siilin 02-tyttöjen taival piirin lyhennetynkentän sarjassa jatkui paikalliskamppailulla SiPSin 01/00-tyttöjä vastaan. FC Siili joutui turvaantumaan muutaman 03-tytön apuun, kun pelaajia oli hieman loukkaantuneena, mutta tämä ei siilittäriä haitannut vaan kentän tapahtumia hallitsi täysin vain yksi joukkue. FC Siilin tytöt loivat useita upeita maalintekopaikkoja.1-0 maali syntyi kun Juulia Lampinen nousi oikealta laidalta ja laukoi kohti vastustajan maalivahtia, joka haparoi ja pallon pääsi tyhjiin pistämään Meri-Tuuli Heikkinen.2-0 syntyi taas Meri-Tuulen upeasta syötöstä Juulialle, joka jallitti puolustajan pois pelistä ja sijoitti pallon upeasti maalin perukoille. 3-0 oli taas Noora Kellokummun upean nousun ansiota, Noora pisti pallon maalin eteen, josta puolustaja peitti sen ensin, mutta Juulia prässäsi voimakkaasti ja sai otettua pallon itselleen ja laukoi upeasti oikeaan yläkulmaan. Vastustaja ei päässyt tänään tolppaa lähemmäksi, kun kaukolaukauksetkin Pinja Peltonen torjui helposti. Todella ansaittu voitto.

Iltapäivän toinen peli oli WJK.ta vastaan, Tästä pelistä olikin sitten akut loppu, FC Siilin tytöt hallitsivat peliä kauttaaltaan, mutta neljä selkeätä nukahdusta ja vastustaja iski neljä maalia. FC Siilin ainokainen syntyi hienon sommitelman päätteeksi, kun Milla Maukonen syötti Juulialla, joka purjehti oikeasta laidasta ja laittoi pallon kohti maalia, puolustajien haparoidessa IIda Lehtonen pääsi laukomaan sydämmensä kyllyydestä kohti maalia. ottelu päättyi harmillisesti vieraiden 4-1 voittoon, mutta tästä nostetaan katseet kohti tulevaa viikonloppua ja uusia koitoksia.

Petri Happonen

10.8.2014

FC Siilin 02-Tyttöjen upea taival jatkui heti sunnuntaina kahdella ottelulla eilisiä joukkueita vastaan, hieman oli vastustaja saanut uusia tyttöjä mukaan ja selvästi joukkueet olivat väsyneitä eilisen koitoksista. Ensimmäisestä pelistä FC Herttojen punaista joukkuetta vastaan tuli aivan upea taistelu, molemmat joukkueet saivat luotua paljon vaarallisia tilanteita. FC Siili meni 1-0 johtoon hieman onnenkantamoisella, sillä Juulia Lampinen laukoi laidasta pallon kohti vastustajan maalia, josta pallo kimposi puolustajan jalasta omaan maaliin. Tästä vastustaja sisuuntui ja tekikin aivan puoliajan loppuun tasoituksen. FC Hertta siirtyi 2-1 johtoon kun siilittärille tuli selkeä nukahdus keskialuellla, josta vastustaja pääsi läpi maalintekoon. FC Siilin tasoitus oli Meri-Tuuli Heikkisen loistavaa työtä, Noora Kellokumpu antoi upean syötön Merkkarille, joka sooloili koko kentän läpi ja teki lukemiksi 2-2. Ottelun voittomaalin taas taisteli Juulia Lampinen, aivan maalin edestä ensin laukauksen peitti vastustajan puolustus, josta juulia prässäsi pallon itselleen ja väkisin laittoi sen verkon perille, upea 3-2 voitto FC Siilille.

Pienen huilin jälkeen vastaan tuli FC Herttojen mustat. FC Siili siirtyi 1-0 johtoon Juulian upeasta nousta laitaa pitkin, josta keskitys maalille, jossa Merkkari oli ohjaamassa pallon verkon perukoille. Vastustaja pääsi tasoittamaan pelin puolustuksen hieman nukkuessa, mutta pian tästä oli Juulian vuoro venyttää maaliverkkoa, kun Juulia haistoi molarin avauksen ja siirti pallon tyhjiin. 3-1 johto-osuma syntyi Milla Maukosen läpiajosta, johonka saatiin upeat syötöt Kerttu Markkaselta ja Meri-Tuuli Heikkiseltä. Loppulukemat 4-1 viimeisteli taas Merkkari, Milla Maukosen upeasta syötöstä, josta Merkkari pääsi taas läpi ja sijoitti varmasti pallon maaliin

Viikonloppu oli tytöiltä loistavaa jalkapalloa, paljon upeita ja usean pelaajan syöttö trillejä, loistavia viimeistelyjä ja upeasti kolmetoista tehtyä ja vain yksi päästetty maali.

Pelit jatkuvat taas sunnuntaina 17.8 siilinjärvellä lyhennetyn kentän peleillä, Tällöin FC Siili kohtaa SiPSin ja WJK.n

Petri Happonen

9.8.2014

Kaksi makeaa voittoa FC Hertoista

FC Siilin 02-tytöt matkustivat helteiseen lyhennetyn kentän turnaukseen Iisalmeen, mukanaan viisi 03-tyttöä. Ensimmäinen peli oli Herttojen punaisia vastaan, peli oli FC Siilin selkeätä hallintaa, maalipaikkoja oli useampi, mutta viimeistely ei ollut terävintä, kunnes Juulia Lampinen laittoi nappisyötön maalin eteen, josta Meri-Tuuli Heikkinen laittoi pallon verkonperille ( 1-0 ). Ottelun toinen maali syntyi loistavan Noora Kellokummun maalille nousun jälkeisestä tilanteesta, josta Meri-Tuuli viimeisteli aamupäivän toisen maalinsa (2-0 ). Toisella puoliajalla tytöt olivat selvästi väsyneitä, jolloin Hertta pääsi peliin mukaan, mutta 03-tytöistä tulleet puolustuksen tukipilarit Aada Ahonen ja Emma-Sofia Happonen pitivät huolen että maalia vartioineen Kerttu Markkasen taakse ei vastustaja saanut palloa, upea taistelu voitto kasvatti tyttöjen itseluottamusta valtavasti, kun oikeanlaidan raketti Juulia Lampinenkin oli joutunut jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Päivän toinen koitos alkoi jo 45 min, edellisen pelin päättymisestä, vastaan asettui FC Herttojen mustat. Ottelun alku oli aivan tahmeata peliä FC Siilin työiltä, liekkö väsymys edellisestä pelistä painanut. Mutta sitten ensimmäisen puoliajan puolessa välissä alkoi peli kulkea. Tytöt alkoivat liikuttaa palloa pelaajalta toiselle ja loivat loistavia maalintekopaikkoja. 1-0 osuma syntyi jälleen Meri-Tuuli Heikkisen ansiosta, ensin laukaus, joka osui vastustajan puolustajaan, josta Merkkari pisti riparin maalin perukoille. 2-0 osuma olikin tyttöjen kauden hienoin, siinä Noora Kellokumpu teki taas loistavan nousun omalta maalilta, syötti keskikentällä Milla Maukoselle, joka nopeasti jatkoi pallon vasempaan laitaan merkkarille, joka ampui kuin raketti liikkeelle ja karkasi maalintekoon. 3-0 osuma syntyi oikeltalaidalta antaneen Iida Lehtosen upeasta keskityksestä maalin eteen, jossa Aino Puustinen oli valppaana ja taisteli pallon maaliin. 4-0 oli taas loistavaa pallonsiirtelyä, Aino laittoi upean syötön Merkkarille, joka kiidätti laitaan ja keskitti pallon maalineteen, josta Milla Maukosen oli helppo pistää pallo tyhjiin. Tyttöjen peli oli aivan upeata ja 03-työt olivat loistavia. Koitokset jatkuvat huomenna pienkentän muodossa Kurkimäen turnauksessa, jossa FC Siili kohtaa samat FC Herttojen tytöt, saa nähdä ovatko hertat vielä ihan pyöryksissä.

Petri Happonen

3.8.2014

Erinomaista joukkuepeliä: voitto ja tasapeli

Elokuun alkajaisiksi FC Siilin 03-tytöt palasivat oman ikäluokan peleihin emännöimällä Itä-Suomen piirin turnausta Ahmon tekonurmella.

Kaikkiaan Ahmolla pelattiin sunnuntaina kymmenen ottelua, kun jokainen mukana ollut porukka hikoili helteessä kahdesti.

FC Siilin lisäksi mukana olivat iisalmelainen Klubi-36, WJK juniorit Varkaudesta, Toivalan Urheilijat, Ylämyllyn Yllätys sekä kuopiolainen Pallokissat kolmella ja joensuulainen FC Hertta kahdella joukkueella.

Edellisviikonvaihteen kovat pelit 02-ikäluokan Heinä cupissa Kurkimäessä olivat jalostaneet Siilin tyttöjä selvästi ja päivä tarjosi kaksi erittäin tasapainoista peliä, joissa niin pallo kuin tytötkin liikkuivat mallikkaasti.

Avausottelussa Klubi-36 kaatui 3­-1. Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen FC Siili sai toiselle jaksolle lentävän lähdön. Ensin Meri-Tuuli Heikkinen laukoi voimalla oman vetonsa paluupallosta 1-0. Heikkinen onnistui uudestaan vain hetkeä myöhemmin. 3-0-maali istuisi sellaisenaan maalikimaroihinkin. Lotta Tiihonen kuljetti keskeltä ja antoi murtosyötön Emma-Sofia Happoselle, joka löysi takatolpalle syöksyneen Noora Mähösen. Mähösellä oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Loppuhetkillä iisalmelaiset saivat terävästä vastahyökkäyksestä lohdutusosuman.

Ottelu oli FC Siilin tytöiltä kokonaisuudessaan mainio. Puolustus oli tiivistä ja kaksinkamppailuissa oli oikeanlaista ryminää.

Reilun kolmen ja puolen tunnin huilin jälkeen, päivän toisessa ottelussa, vastassa oli FC Hertan Musta, joka oli kaatanut WJK:n 7-­2. FC Siili karkasi johtoon, kun Meri-Tuuli Heikkinen tarjoili pallon laidalta Lotta Tiihoselle tekopaikkaan. Sähäkkä hyökkääjä laukoi 1-0 vastustamattomasti.

Toisella puoliajalla Hertan nopeat hyökkääjät pääsivät yllättämään Siilin puolustuksen kahdesti samantapaisissa tilanteissa ja ottelu keikahti joensuulaisjohdoksi 1-2.

Tiihosen upea laukaus yli maalivahdin tasoitti kuitenkin kamppailun 2-2:een reilut viisi minuuttia ennen loppua ja vihreissä pelannut FC Siili haki sen jälkeen vimmatusti voitto-osumaa. Laukaukset vain viuhuivat hieman ohi maalin ja ottelu päättyi 2-2.

FC Siilin vanhempi ikäluokka 02 palaa piirin peleihin ensi viikonloppuna, kun sekä lauantaina että sunnuntaina on ohjelmassa kaksi peliä.

Tomi

Stadi-Cup

FC Siilin 02-03 tytöt lähtivät Stadi-cuppiin ensimmäistä kertaa Siilin edustusasut päällä, toki osa tytöistä oli käynyt ennenkin stadi-Cupissa mutta eri asut päällä.

Matkalla Helsinkiin koettiin jännittäviä hetkiä, kun bussi päätti jättää lastinsa Renkomäen ABClle Lahteen.

Onneksi Siilin tytöt ja huoltajat saivat tuurausbussin pienen odottelun jälkeen. Hetken aikaa valmentajat Tomi ja Petri miettivät ehtiikö 02-joukkue peliin minne tytöt jäisivät suoraan bussista, no ehti.

Kun Tuurausbussi saapui Stadiin tyttöjen ilmeet kirkastuivat ja viikon mittainen elämys alkoi.. Vaikka sekä 02 ja 03 joukkueet hävisivät ensimmäiset pelinsä ei peli-into hävinnyt mihinkään, vajaan viikon aikana koettiin pelejä, onnistumisia, tappioita, naisten Suomen-cupin finaali ja ehkä se hienoin juttu meidän tyttöjen mielestä, eli LINNANMÄKI! Lintsillä saatiin kulumaan aikaa, rahaa, makeaa ja suolaista.

Hotellissa meitä suorastaan hemmoteltiin. Ammeet olivat kovassa käytössä, kun me tytöt tulimme rankoista peleistä, pystyimme kävelemään kentille ja nukuimme hyvin.

Kiitos teille valmentajat, vanhemmat, huoltajat,JoJot ja kaikki jotka olitte järjestämässä tätä upeaa turnausmatkaa meille FC Siileille. Ensi vuonna uudelleen!

Pinja Peltonen 22.6.14

Dn12-tytöille tappio Junioricupin finaalissa

Kurkimäen Tiikerit oli etevämpi sunnuntaina Keskuskentän tekonurmella pelatussa Itä-Suomen piirin Junioricupin loppuottelussa. Kuopiolaiset veivät cuptittelin FC Siilin vanhemman ikäluokan eli Dn12 tyttöjen nenän edestä maalein 0-4 (0-3).
Jostakin syystä tytöt kunnioittivat ottelun alkupuolella vastustajaa hieman liikaa ja Tiikerit livahti varsin nopeasti kolmen maalin johtoon. Alkujännityksen lauettua joukkue rakensi avauspuolikkaalla muutamia mainioita maalipaikkoja ja etenkin Milla Maukonen oli nousuissaan terävänä, mutta laukaukset suuntautuivat niukasti ohi tai yli maalin. 70 tehokasta peliminuuttia kestänyt ottelu oli avausvarttia lukuunottamatta varsin tasainen. Juokuvoimaisempi Tiikerit voitti kuitenkin ansaitusti. Siilien harmiksi finaalipaikan välieräottelussa ratkaissut Juulia Lampinen oli jalkavaivaisena sivussa ja keskikentällä ja kärjessä rajusti töitä tekevä Iida Lehtonen oli pohjoisessa korkeanpaikanleirillä latautumassa tuleviin turnausotteluihin. Kaksi keskiakselin työmyyrää olisi varmasti vaikuttanut peliin niin, että Tiikerit olisi joutunut vielä ahtaammalle.
Kaikkineen on kuitenkin upeaa, että sunnuntainakin kentällä kirmasi vuorollaan 14 tyttöä ja kaikkien asenne oli erinomainen. Joukkue on ottanut talven ja alkukauden aikana valtavia kehitysharppauksia ja uudet tytöt ovat istuneet porukkaan heti niin kuin mittatilauspuku James Bondille. Touko-kesäkuun härkäviikot jatkuvat keskiviikkona vieraspelillä Varkaudessa, ensi viikonloppuna pelataan Girls cupia Iisalmessa ja maanantain huilin jälkeen matkataan kuudeksi päiväksi syrjä-Suomeen, kun Helsingissä pelataan Stadi cupia.

Tomi Turunen

Dn12-tytöille Joensuusta tasapeli ja voitto

Tiistaina Juniorcupin loppuotteluun selvinneen FC Siilin Dn12-ikäluokan Itä-Suomen piirin pelit pienkentällä alkoivat lauantaina (10.5.) Koillispuiston tekonurmella Joensuussa.

Avausottelussa monista harjoituspeleistä tuttua Kurkimäen Tiikereitä vastaan tasainen kamppailu päättyi pistejakoon 1-1.

Myös cupin ottelussa avausmaalin tehnyt Pinja Laamanen iski jälleen paluu pallon verkkoon. Tilanteen pohjusti röyhkeällä läpisyöksyllään Juulia Lampinen. Tiikerit haki ottelun loppuhetkillä ratkaisua riskilläkin ja onnistui tekemään tasoituksen viimeisestä hyökkäyksestä. Tiikerien tasoituksen laukoi Viivi Kortelainen.

Vain 25 minuutin tauon jälkeen alkaneessa toisessa ottelussa kierrosta emännöinneen FC Hertan Musta karkasi avauspuolikkaalla johtoon Siilien pelillisestä hallinnasta huolimatta.

Toiselle puolikkaalle FC Siilin kaksinkamppailupelaaminen parani ja työ palkittiin. Ensin Iida Räsänen tuikkasi lähietäisyydeltä umpikieron pörriäisen, joka yllätti pompullaan joensuulaisten maalivahdin.

Lopulta voittomaaliksi jäänyt 2-1 syntyi komean sommitelman päätteeksi. Pinja Laamanen tarjoili keskialueen syötöllä laitaan ylivoiman. Siiri Markkanen jatkoi yhdellä kosketuksella eteenpäin ja Juulia Lampinen sijoitti takakulmaan.

Kauden ensimmäisen viralliset ottelut ovat osoittaneet, että talven harjoittelu on vienyt joukkuetta selvästi eteenpäin.

Sunnuntaina pelaajat urakoivat Huyandai Rinsessa –kotiturnauksessamme.

Tomi Turunen

Dn12-tytöt junioricupin loppuotteluun, E11 avasi voitolla ja tappiolla

FC Siilin Dn12-tytöt pelaavat kesäkuun alussa Savon Sanomat Areenalla Itä-Suomen piirin junioricupin voitosta.
Finaalipaikka varmistui 3-1 (1-1)-voitolla joensuulaisesta FC Hertasta.
Jännittyneen alun jälkeen Pinja Laamanen vei FC Siilin johtoon. Maalitilanteen pohjusti vahvalla nousullaan toppari Noora Kellokumpu.
Hertta tuli tasoihin vielä avauspuolikkaalla, kun puolustukselle sattui ajatuskatko.
FC Siili hallitsi kenttää läpi ottelun keskikentän moottori Juulia Lampisen tahdittamana. Kokonaisuutena ottelu oli kotijoukkueelta toistaiseksi kauden paras.
Toistamiseen johtoon valkeissa kotipeliasuissaan esiintyneet Siilittäret menivät erikoistilanteesta. Milla Maukonen antoi mainion kulmapotkun, josta Iida Lehtonen pääsi siirtämään syötön vierelleen ja Lampinen laukoi 2-1.
Lampinen pääsi viimeistelemään myös loppunumeroiksi jääneen 3-1-maalin terävästä vastahyökkäyksestä, kun Hertta haki tasoitusmaalia.
Ottelu oli joulukuussa perustetun FC Siilin Dn12-tyttöjen ensimmäinen virallinen kamppailu piirin kilpailuissa.
Vuotta nuorempien ikäluokka eli E11 aloitti omat piirin pelinsä sunnuntaina Toivalassa. Seuran historian ensimmäisessä virallisessa ottelussa kaatui järjestäjäseura ToU 4-1. Aino Puustinen teki maaleista kaksi ja Marissa Turunen sekä Lotta Tiihonen yhden tyttöön. Toisessa ottelussa Warkaus JK vei tasaisista kenttätapahtumista Siilien hyvistä maalintekopaikoista huolimatta voiton 3-0.

Tomi Turunen

Kaverifutispäivä 15.3.2014

Kaverifutispäivässä 32 innokasta liikkujaa

FC Siilin historian ensimmäisessä kaverifutispäivässä Metsäkoululla riitti vilskettä, kun omien tyttöjoukkueiden 20 pelaajan seurana viiletti 12 lajiin tutustumassa ollutta ystävää.

Neljän tunnin aikana ehdittiin 02-03-tyttöjen valmentajien Tomin ja Petrin johdolla leikkiä, pelata ja kisailla monin tavoin. Erityisen innoissaan niin omat kuin vieraatkin olivat tykittämässä laukauksia pallotutkaan ja kaatamassa keiloja pallolla Speden spelien hengessä.

Päivän aikana selvisi, että 02-syntyneiden tyttöjen kengästä pallo lähtee liikkeelle vauhdikkaimmillaan 70 kilometriä tunnissa ja nopeimmat juoksevat tutkaan 33 kilometriä tunnissa.

Palaute ja kokemukset kaverifutispäivästä olivat niin rohkaisevia, että toimintaa jatketaan varmasti, kunhan ulkokentät aukeavat ja on enemmän tilaa touhuta.

Laukaisu-, kuljetus-, keilankaato- ja pienpelirastin sommittelu liikuntasaliin kun vaati hieman soveltamista. Onneksi yksi ryhmä vuorollaan pääsi nauttimaan myös välipalaherkkuja, että päivään mahtui muutakin makeaa, kun jalkapallosta nauttiminen.

Kevät näyttää, puraisiko futiskärpänen jo jotakin/joitakin tyttöjen kavereista ja jatkaako nuori siiliperhe kasvuaan.

Tomi Turunen

Oulu Girl Cup 7.-9.2.2014

Perjantaina koitti kauan odotettu päivä, kun viimeinkin pääsimme lähtemään Ouluun Girl Cup turnaukseen. Olimme odottaneet reissua ikuisuudelta tuntuvan ajan, olihan tämä seuramme ensimmäinen pelireissu! Bussimme osoittautui varsin mukavaksi menopeliksi, väritystään myöten, sillä kantoihan se yllään ylpeästi seuramme vihreää ulkokuorta. Tytöt olivat reippain mielin ja kihelmöivät jännityksestä. Jokainen oli pakannut riittävästi tavaraa mukaan sekä pientä purtavaa ajomatkalle. Mukaan oli myös pakattu seuramme pari siilimaskottia, jotka kulkevat aina pelaajien mukana. Bussissa oli raikas tunnelma 22 iloisen pelaajan ja 13 innokkaan vanhemmat sekä bussikuskin säestyksellä. Pysähdyimme Pulkkilan ABC:llä lounaalla, josta jatkoimme tunnin tauon jälkeen kohti Oulua. Oulussa kirjauduimme Scandic hotelliin, jossa majoituimme huoneisiimme, sekä lepäsimme hieman ja pidimme pienen palaverin ennen ensimmäistä peliä. 02 tytöillä oli perjantaina yksi peli OPS hallissa. Olimme kaikki kannustamassa tyttöjä. Peli päättyi 5-0 oululaisten hyväksi. Alku meni meidän tytöiltä hieman ihmetellessä, mutta vartin jälkeen olimme hyvin mukana pelissä ja jopa hallitsimme sitä välillä. Tytöt pelasivat todella hyvin, periksi ei anneta asenteella vaikka takana oli pitkä bussimatkakin. Hienoa tytöt! Me vanhemmat saimme ylpeydellä seurata tyttöjen/lastemme peliä. Tytöillä on loistava yhteishenki.

Pelin jälkeen pakkauduimme bussiin, ja piipahdimme hotellilla mahdollista vaatteiden vaihtoa varten. Pian lähdimmekin kävellen reippain mielin Golden Raxiin syömään. Nälkä olikin jo melkoinen ja ruoka oli niin taivaallisen hyvää. Jokainen sai varmasti vatsansa täyteen. Paluumatkalla hotellille kävimme vielä namiostoksilla, eihän ilta olisi mitään ilman pientä herkuttelua. Tytöt saivat rauhassa viettää iltaa porukassa, nukkumassa piti olla viimeistään kymmeneltä.

Silmät hieman ristissä kokoonnuimme yhdessä aamupalalle. Aamukankeus alkoi väistyä pikkuhiljaa ja matkamme jatkui OPS hallille sekä Arina Areenalle. 02 tytöillä pelit olivat OPS hallilla ja 03 tytöt pelasivat Arina Areenalla. Harmi sinänsä, sillä emme voineet seurata molempien joukkueiden pelejä. Hengessä olimme kuitenkin täysillä mukana. 03 tyttöjen turnaus alkoi harmillisesti, sillä joukkueelle tuli sairastumisia ja sattui hieman haavereita sekä loukkaantumisia jo ensimmäisessä pelissä, joka osaltaan vaikutti tyttöjen jaksamiseen. Mutta periksi emme siitä huolimatta antaneet. Saimmekin kehuja ulkopuolisilta tahoilta, että sinnikkyyttä teiltä ei ainakaan puutu! Ja kun näitä kommentteja tuli kaksinkappalein, niin ei voinut muuta kuin uskoa. Hyvä tytöt! Hyvä me! 03 tytöillä pelit päättyivät tappioihin kun taas 02 tytöt aloittivat lauantain upealla voitolla Oulunsalon Pallosta, joka takasi tytöille mahdollisuuden pelata turnauksen sijoista 1-8. Vaikkakin päivä oli ollut varsin pitkä ja raskas, jaksoimme vielä istua iltaa Putouksen kera. Ja nämä nuoret neitokaiset eivät varmaankaan olleet yhtä väsyneitä mitä vanhemmat, vaikka olivat juosseet pitkän päivän monia kilometrejä. Eipä olisi yhtään hassumpaa perustaa vanhemmille oma kuntoryhmä... olisi ehkä syytä harkita. Nukkumaan pääsimme ajoissa ja veikkaanpa, että jokainen nukahti heti kun silmänsä ummisti.

Sunnuntaiaamuna 02 tytöt joutuivat heräämään puoli tuntia aiemmin mitä 03 tytöt. Runsaan aamupalan jälkeen pelit jatkuivat 02.ten osalta heti aamutuimaan Arina Areenalla. 03 tytöt jäivät hotellille huilimaan, sillä heidän osaltaan pelit jatkuivat vasta puolen päivän jälkeen. 02 tyttöjen sunnuntai alkoi varsinaisella trillerillä Ajaxia vastaan ja päättyi vastustajan loppuhetken maaliin. Tytöt pelasivat hyvin yhteen hiileen ja joukkuehenki oli loistava. Pelin jälkeen pakkasimme hotellilla tavarat ja luovutimme huoneet, jonka jälkeen menimme lounaalle. Ruuat ovat olleet makoista kotiruokaa. Suuret kiitokset kokeille, kuin myös turnauksen järjestäjälle. Viimeinen peli 03.ten osalta päättyi tappioon, vaikkakin kannustus oli kova ja tytöt yrittivät parhaansa pelaten puolikuntoisena, sillä yli puolet tytöistä kärsi jonkinmoisesta vammasta. Olihan tytöt varmaan pettyneitä, mutta tällaisella sitkeydellä mitä heillä on, he tulevat kokemaan vielä monia onnistumia, sitä en epäile yhtään, ja sitä paitsi pärjääminen ei ole se tärkein asia, vaan se, että saa pelata ja että on hauskaa. 02 tyttöjen viimeinen peli päättyi myös tappioon, vaikkakin tytöt painostivat täysillä viimeiset 15 minuuttia ”maalin roikkuessa ilmassa”. Valmentajat olivat yhtä mieltä vanhempien kanssa, että tyttöjen esitykset tässä turnauksessa olivat aivan fantastisia ja ehkä olisi syytä hankkia taustajoukoille nitroja moisten jännäreiden kestämiseksi. Ottelun jälkeen pakkauduimme bussiin ja kotimatkamme pääsi alkamaan. Pysähdyimme vielä ruokailemaan Pulkkilan ABC:llä.

Luulen, että vanhemmat olivat jo aika kulahtaneita:) kaikella kunnioituksella! Ainakin itsestäni tuntui siltä, että olisi juossut kilometri tolkulla, vaikka me taustajoukot pääsimme helpolla katsomossa/pelikentän reunalla. Toista se oli tytöillä, joilla virtaa tuntui riittävän vielä kotimatkallakin, ainakin puheensorinasta ja naurunremakoista päätellen. Pelireissuista jää varmasti hyviä kultaisia nuoruusiän muistoja,

Jojo Pirjo

SUPER SUNNUNTAI 19.1.2014

0203 tytöt viettivät hauskan super sunnuntain Kehvon koululla. Kaikki pelaajat pääsivät paikalle ja mukana oli runsaasti vanhempia. Saimme upeat pelaaja- ja joukkuekuvat. Päivän aikana kävimme läpi pelaajien ja vanhempien pelisäännöt sekä keskustelimme tulevasta Oulun turnauksesta. Lisäksi pelaajat valitsivat joukkueille kapteenit. 02 tyttöjen kapteeniksi valittiin Noora Kellokumpu ja varakapteeniksi Juulia Lampinen. 03 tyttöjen kapteeniksi puolestaa valittiin Marissa Turunen ja varakapteeniksi Aada Ahonen. Tytöt pelasivat hotellihuonecupin, ja voittajaksi selviytyi Juulian, Nooran ja Wilman joukkue. Tähtivierailijoinamme olivat Raimo Hyart ja Keijo Marin, jotka kertoivat omasta valmentajaurastaan. Heidän vahva kokemus sekä ammattitaito antavat varmasti eväitä joukkueillemme tulevaisuutta varten. Nöyrimmät kiitokset heille, kuin myös pelaajille sekä vanhemmille, jotka omalla panoksellaan auttoivat super sunnuntain buffet herkkupöydän antimissa. Tämän päivän jälkeen on kiva lähteä reippain mielin tulevaan kauteen!

Jojo Pirjo

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837