FC Siilin tytöillä kauden parhaita pelejä Barcelona Summer Cupissa

Matkatuomisina Espanjasta pronssimitalit ja upeita kokemuksia

FC Siilin 27 tyttöpelaajan ja 46 perheenjäsenen viikon turnausreissu Barcelona Summer Cupiin Espanjaan täytti odotukset.

Saloussa sadan kilometrin päässä Barcelonasta pelatusta turnauksesta oli matkatuomisina 04-sarjasta kolmas sija. 02-ikäluokassa tytöt pelasivat kauden parhaita pelejään, mutta joutuivat tyytymään seitsemänteen sijaan.

Yhteensä upeissa puitteissa kahdeksalla täysimittaisella kentällä pelatussa turnauksessa oli mukana 64 joukkuetta Espanjasta, Englannista, Pohjois-Irlannista, Sveitsistä, Yhdysvalloista, Israelista, Bangladeshista, Mauritiukselta, Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Färsaarilta ja Turkista.

Kun Pelimatkat oli hoitanut matkajärjestelyt viimeisen päälle, hyvätasoinen hotelli sijaitsi suoraan upealla uimarannalla, maittavaa ruokaa kannettiin eteen kolmesti päivässä ja turnauksessa kaikki bussikyydeistä alkaen toimi täsmälleen ajallaan, ei reissusta jäänyt kuin mukavia muistoja.

Asiat sujuivat hämmästyttävän hyvin. Puitteet olivat upeat ja turnaus tarjosi elämyksiä, joita pitkään odotetulta reissulta haettiin, FC Siilin puheenjohtaja ja 02-tyttöjen valmentaja Petri Happonen iloitsi.

04-tyttöjen sarja oli kooltaan turnauksen pienin, sillä siihen osallistui FC Siilin lisäksi vain IIL Sveitsin Lausannesta ja paikallinen CD Fontsanta Fatjo kahdella joukkueella. Yksinkertainen sarja ja pudotuspelit toivat kuitenkin viisi ottelua. Muutamien hämmentävän kookkaiden ja ikäluokka huomioon ottaen käsittämättömän taitavien ja fyysisten pelaajien tähdittämät espanjalaisjoukkueet olivat vielä liian kovia ja ratkaisivat mestaruuden keskenään.

Sveitsiläinen IIL sen sijaan oli joukkueena samaa tasoa ja tarjosi kaksi tiukkaa taistelua. Alkusarjassa ottelu päättyi vielä 0-0, mutta pronssiottelussa FC Siili onnistui hyödyntämään enemmät maalipaikkansa. Ottelun ainoa maali syntyi, kun lausannelaistan maalivahti torjui Marissa Turusen kovan vapaapotkun eteensä ja SiPSistä reissulla lainassa ollut Riina Parviainen sijoitti paluupallon verkkoon.

Turnaussääntöjen mukaan 04-ikäluokassa sai pelata kaksi 03-syntynyttä pelaajaa ja FC Siilin joukkue koostuikin 2003­-2006 syntyneistä pelaajista.

Kymmenellä joukkueella pelatussa 02-ikäluokassa FC Siilillä oli mukana 16 pelikuntoista pelaajaa, kun joukkueen kapteeni Juulia Lampinen joutui keskittymään polvivaivaisena vain kannustamiseen. Viisi vaihtopelaajaa osoittautui 30 asteen helteessä ja suorassa auringon paahteessa hyväksi määräksi ja kaksi 2x25-minuutista peliä päivässä imi ylimääräisen energian jokaisesta.

FC Siili aloitti vahvasti voittamalla islantilaisen Haukarin 4­-0 ja norjalaisen Manglerud Starin 1-0. Toisena päivänä Tikkurilan Palloseura rankaisi virheistä ja vei pelin 0-2. Alkusarjan päätösottelussa tiukka taistelu lohkovoitosta päättyi lopulta norjalaisen Övrevoll Hoslen 0-1-voittoon. Näin FC Siili putosi yhden sarjapisteen erolla tasaisessa lohkossa kolmanneksi ja alempiin pudotuspeleihin. Niissä islantilaisen Haukarin toinen joukkue oli 1-2 etevämpi ja kamppailussa sijasta seitsemän siilinjärveläiset voittivat Manglerud Starin 3-­1. Myös 02-sarjan voitti CD Fontsanta Fatjo ja suurelta osin samoilla tytöillä kuin 04-ikäluokassa.

Nähtiin molemmilta joukkueilta kauden parhaita pelejä. Toivottavasti reissun kokemukset tuovat virtaa myös syyskauden kotimaan peleihin, Happonen korosti.

Pelien lisäksi tytöille ja perheille jäi aikaa myös rantaelämästä nautiskeluun, vierailuun FC Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla ja seuran museossa, Barcelonan keskustassa sekä Euroopan toiseksi suurimmassa elämyspuistossa PortAventurassa.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837