Pronssia ja elämyksiä Tartosta

Viime vuoden joulukuun alussa perustetun FC Siilin ensimmäinen ulkomaanmatka tuotti elämysten lisäksi myös pronssimitalit, kun 2002-syntyneiden tyttöjen joukkue sijoittui Tartu Santos cupin G13-sarjassa eli 2001-syntyneiden joukossa kolmanneksi.

2003-tyttöjen sijoitus oli omia seurakavereita lukuun ottamatta kaksi vuotta vanhempien vastustajien seassa kuudes.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Petteri-bussin kyydissä alkaneen ja hieman ennen neljää maanantain vastaisena yönä Siilinjärvelle päättyneen reissun aikana molemmat joukkueet ehtivät pelata kuusi ottelua.

Tarton turnauksen voitti tallinnalainen Viron venäläisistä koottu LNSK Krestsatik, joka ei hävinnyt yhtään ottelua. Kahden Viron U15-maajoukkueen tytön tähdittämä joukkue joutui vanhempia Siilejä vastaan ahtaalle, mutta lopulta isokokoiset ja muutenkin fyysisemmät tallinnalaiset ruhjoivat 3-0-voiton.

FC Siilin 02-joukkue pelasi turnauksen päätösottelussa kakkossijasta helsinkiläistä GPS Unitedia vastaan. FC Siili olisi tarvinnut kakkoseksi noustakseen pelistä voiton, mutta tiukka kamppailu päättyi 1-1-tasapeliin. Siileille jäi pelistä myös ikävästi jossiteltavaa, kun vastustajan johtomaalia edelsi selvä käsivirhe ja joukkueen runkopelaajista Milla Maukonen poti Krestsatik-pelissä saamaansa polvivammaa. Lisäksi Pinja Laamanen ja Wilma Vanninen sairastuivat ottelua edeltävänä yönä.

Kaikkiaan vanhemmat Siilit tekivät turnauksessa 20 maalia ja päästivät seitsemän. Hyökkääjä Juulia Lampinen ja puolustaja Carita Väisänen nimettiin turnauksen tähdistöön.

FC Siilin 03-joukkue, jonka 12 pelaajan joukossa viiletti myös kaksi 04-syntynyttä, ei vanhempia ja tuntuvasti isokokoisempia vastustajia kumarrellut. Pikku-Siilit upottivat emäntäjoukkue FC Santoksen 6-0 ja taistelivat FC Elvaa vastaan 1-1-tasapelin. Virolaisvastustajat vielä tasoittivat ottelun harmillisesti vasta aivan loppuhetkillä. Neljä muuta ottelua päättyi tappioon, mutta joukkueen taisteluilme ja yhteispeli saivat kiitosta myös vastustajien valmentajilta.

Siilin 03-joukkueen FC Elvaa vastaan pelaama tasapeli nousi lopulta vanhemmalle ikäluokalle mitalin arvoiseksi. Neljänneksi sijoittunut Mäntsälän Urheilijat, viitonen FC Elva ja FC Siilin 02-joukkue pelasivat ottelunsa ristiin, mutta nuoremmat Siilit olivat varmistaneet mitalit Siilinjärvelle jo ennen päätöskierrosta jättämällä omassa kamppailussaan Elvan tasapeliin.

Pelien lisäksi tytöt vanhempineen ehtivät tutustua Tarton vanhaan kaupunkiin, tehdä ostoksia kaikissa kaupungin ostoskeskuksissa ja hakea vauhtia Aura Veekeskuksen vesiliukumäistä ja porealtaista. Vielä sunnuntaina ennen Tallink Starilla Suomeen paluuta, ehtivät pelurit nauttia kolme ja puoli tuntia keskiaikaisen Tallinnan ja keskustan uudempien houkutusten ihmeistä.

Vaikka sadan tunnin turnausreissuun sisältyi kaksi linja-autossa torkuttua yötä ja jääpusseja tarvittiin jäseniin enemmän kuin kotimaan koitoksissa keskimäärin, oli tunnelma reissun päättyessä tyytyväinen. On varmaa, että hyvähenkinen Siili-perhe ottaa suunnan ulkomaille jatkossakin. Matkailu avartaa.

Tomi T. Turunen

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837