FC Siilin 09 tytöt pronssille Helsingissä PPJ-turnauksen 08 sarjassa
Julkaistu: 29.08.2022 13.14

FC Siilin 09 tytöt pronssille Helsingissä PPJ-turnauksen 08 sarjassa

FC Siilit 09 tytöt vahvistettuna kolmella Kympillä vieraili viikonloppuna Helsingissä Rissanen oy:n tutulla ja turvallisella bussikyydillä osallistuen ensimmäisen kerran turnaukseen etelässä kun yleensä suuntana on ollut länsirannikko. Mukana oli parikymmentä tyttöä sekä iso joukko faneja ja tällä kertaa majoitus oli viimeisen päälle hieno merenrantahotelli Clarionissa, jossa oli mm kattouima-allas huikein näköaloin. Sää oli syysturnauskeliksi aika erikoinen: helteinen koko ajan ja ensimmäiset pisarat tipahti vasta auton tuulilasiin paluumatkalla Helsingistä. Syysturnaukseksi valikoitui talvella PPJ:n turnaus Jätkäsaaressa ja valinta oli erinomainen, sillä missään turnauksessa tähän asti ei ole pidetty näin hyvää huolta vieraista ja otteluohjelmatoiveet ym huomioitiin, niin että lauantai-illalla tytöt ehti Linnanmäelle. Tätä turnausta voi suositella muillekin siiliryhmille.

Ysitytöt ovat koko kesän valmistautuneet seuraavan kauden 11 v 11 peleihin ja PPJ-turnauksessa tällainen löytyi 08 sarjassa ja niinpä sinne ilmoittauduttiin vaikka 09 sarjakin turnauksessa olis ollut mutta 8 v 8 sarjana. Vuotta vanhempien sarjassa ei tulostoiveet olleet kovin korkealla - yksi voitto edes olis hyvä - mutta ison kentän pelin opiskelu oli se pääpointti. Yhtään sarjan 10 joukkueesta ei tunnettu ollenkaan, joten jokainen vastustaja oli arvoitus ja jännittävä elementti kuhunkin peliin. Lauantai meni peliä hakiessa mutta molempia tasapeliotteluja hallittiin kyllä selvästi ja tolpat kolisi vaan verkkoon asti pallo saatiin lauantaina vain kerran -. silti oltiin hyvin tyytyväisiä siitä, että hyvin pärjättiin itse peleissä. Sunnuntaina sitten tahti muuttui ja huomattavasti kovempia joukkueita vastaan verkot soi. Ensin kaatui TPV 5-0 ja sitten sarjan tuleva turnausvoittaja akatemiajoukkue RCDE Paula Myllyoja 2-1 numeroin äärimmäisen tiukassa ja turnauksen parhaassa pelissämme kova vastus huomioiden. Kaksi tasuria alkulohkossa pudotti Siilitytöt kuitenkin pronssipeliin jossa toiveiden mukaisesti vastaan tuli HJK. Siilit lähti peliin sellaisella tempolla ja tsenmpillä ettei HJK:lla ollut mitään palaa pelissä vaan verkot soi tasaiseen tahtiin lopputuloksena murskavoitto 6-0. Pronssipelin maalinteossa kunnostautui Kymppivahvistukset jotka teki 6 maalista 4. Pelin viimeinen maali oli sellaista urheiluruutukamaa kun Elli-Noora pujotteli koko puolustuksen, harhautti HJK-moken maihin, kiersi moken ja lirutti pallon hiljaan tyhjään maaliin.

Erkoista lopputuloksissa oli se, että Siilit oli sarjassa ainoa joukkue, joka ei hävinnyt turnauksessa yhtään peliä ja saldolla 3 voittoa, 2 tasuria ja 0 tappiota maalierolla 14-2 aika usein voitetaan turnauksia, mutta kyllä pronssi maistui tytöille nyt kullalta ja sen mukaan oli juhlat.Toki koko joukkue pelasi erinomaisen turnauksen vielä nuo ikäerot huomioiden ja tsempparipalkinnonkin olis voinut saada kuka vaan mutta tällä kertaa se meni pronssipelissä 3 ensimmäistä maalia tehneelle KymppiHelmille.

Alkuperäinen tavoite oppia 11 v 11 peliä toteutui myös yli odotusten ja kenttä pystyttiin täyttämään tasaisesti ja pakka pysyi kasassa. Tältä pohjalta on hyvä tulevalla kaudella siirtyä isolle kentälle, mutta varmasti vielä tälläkin kaudella pelataan ison kentän treenipelejä. Nyt kuitenkein keskitytään aluesarjan loppupeleihin.