FC Siili T09 YJ avasi liigan voitolla ja tappiolla Pohjanmaan kierroksella
T14 (2009)Julkaistu: 25.04.2023 16.13

FC Siili T09 YJ avasi liigan voitolla ja tappiolla Pohjanmaan kierroksella

Kauan odotettu ja jännitetty Ysityttöjen yj:n Liiga Pohjoisen avausviikonloppu koitti viime lauantaina, jolloin Rissanen oy:n pikkubussi suuntasi sarjan avaukseen Seinäjoelle, jossa vastassa oli KPV/SeMi Yj. Tiedossa oli että Puolen Suomen liigat ovat kovia sarjoja ja että Siilinjärveltä niissä on viimeksi pelattu v 2019, joten arvoitus oli etukäteen, pärjätäänkö ollenkaan vai ollaanko ihan väärässä sarjassa kun lähes kaikissa tausta-asioissa ollaan muiden perässä. Oltiin saatu sovittua vastustajien kanssa, että saadaan pelata 2 peliä samana viikonloppuna eli Seinäjoen pelin jälkeen mennään Vaasaan ja pelataan siellä WFA:ta vastaan yöpyen Vaasassa.

Seinäjoella olosuhteet oli loistavat sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja plusasteita oli 14. Jännitystä oli ilmassa avausvihellyksen soidessa ja se näkyi pelissä, jossa pallo oli jo 2 min pelin jälkeen siilien pilkulla ja pian maalissa ja KPV/SeMi johdossa 1-0. Pikkuhiljaa Siili Yj sai peliään käyntiin ja tilanteita alkoi tulla joskin niitä tuli molemmille maaleille, mutta siilit tasoitti ja meni johtoonkin mutta KPV/SeMi tuli aina tasoihin ja tämä tapahtui useasti, kunnes pelin lopussa Siili Yj sai repäistyä 2 maalin eron joka kesti loppuun saakka. Lopputulos 6-4 Siili Yj:lle kertoo melkoisesta maalijuhlasta, mutta tämä näyttää tässä sarjassa aika yleiselle, kun ensimmäisen kerran pelataan isohin maaleihin ja peliaika 2 x 40 min on lähes sama kuin aikuisilla. Sarjan kärkijoukkueiden peli WFA - ONS esimerkiksi päättyyi lauantaina 5-5 numeroihin. Siili Yj:n maali tekivät Veera (3), Aino (2) ja Alisa. Kuvassa Siili Yj pelin jälkeen näyttää yhtä aurinkoiselta kuin sääkin.

Seinäjoelta matkattiin illalla Vaasaan, josta kesä oli kaukana, sillä mereltä puhalsi jäätävä tuuli ja plusateita oli vain pari eikä sää paremmaksi muuttunut pelinkään aikana vaan tuuli ja satoi lunta. Sunnuntaina vastassa oli sitten 5 eri joukkeuesta ja 35 tytöstä kasattu akatemiajoukkue WFA, joka on Suomen kärkiporukoita tässä ikäluokassa. Lähtökohdat Siili Yj:llä heikkeni, kun hattutempun Seinäjoella tehnyt Veera joutui lähtemään Iisalmeen pelaamaan B-tyttöjen peliä, vatsatauti tuli yöllä yhteen pelaajaan ja joukkueen alakerran runkopelaaja loukkaantui, jolloin vaihtopelaajia oli enää vain kaksi. Joukkueen perustaktiikkaa jouduttiin muuttamaan puolustusvoittoisammaksi, mutta vastahyökkäyksin kyllä saatiin maalipaikkoja ihan riittämiin ja todella hienosti Siili Yj taisteli loppuun saakka. WFA pääsi 2 maalin johtoasemaan, mutta Aino kavennettua 1-2 tilanteeseen Siili Yj sai useamman hyvän tasoituspaikankin, mutta ei maalia ja kuten niin usein silloin, niin WFA iski kolmanneen maalin ja ottelun lopputulokseksi 3-1.

Tyytyväisin joukkue kuitenkin lähti kotia kohtia Pohjanmaan avausviikonlopusta ja itseluottamus kasvoi, että se voi haastaa tämän sarjan joukkueet. Seuraava peli onkin kotipeli la 6.5.2023 Ahmolla jossa vastaan tulee Ajax Yj Kempeleeltä. Sitä ennen Siiliysitytöt omalla joukkueella avaan aluesarjan T15 kakkosen al 29.4. Ahmolla, jossa vastassa on klo 16.00 WJK.