T12 voittoon Girls Power Cupissa Leppävirralla
T13 (2011/2012)Julkaistu: 17.06.2024 10.30

T12 voittoon Girls Power Cupissa Leppävirralla

15.-16.6. pelattiin KuPSn järjestämä Girls Power Cup-tasonmittausturnaus Leppävirralla. Turnaukseen oli kutsuttu tyttöjoukkueita eri puolilta maata. Turnauksessa pelattiin kuuden joukkueen yksinkertainen sarja ja lopussa eniten pisteitä kerännyt julistettiin voittajaksi. Kisa oli erittäin tasainen ja voittaja ratkesi T12-sarjassa vasta viimeisellä ottelukierroksella.

Lauantain vaihtelevassa säässä pelattiin viidestä ottelusta kolme. Aamun ottelussa joukkue kohtasi Helsingin Palloseuran. Edellinen kohtaaminen HPS:n kanssa oli 2023 Hippo Cupin finaalissa jossa helsinkiläiset veivät ottelun selvin lukemin. Otteluun lähdettiin selkeästi hakemaan revanssia. HPS kuitenkin onnistui avaamaan ottelun maalitilinsä noin kymmenen minuutin kohdalla hienosta keskityksestä Siilin verkkoon. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan HPS:n verkossa heilui jo neljä minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Siili hallitsi ottelua ja pelin nimiinsä lukemin 5-1.

Iltapäivällä Siilit kohtasivat JyPK:n kovan jengin. Ottelua ennen oli todettava, että keskisuomalaiset olivat harjoittelun lisäksi ottaneet kasvupyrähdyksen tosissaan. Ottelu oli totuttuun tapaan tiukkaa vääntöä - joukkueiden keskinäiset ottelut ovat poikkeuksetta olleet korkeintaan kahden maalin pelejä. Tällä kertaa maalinteossa onnistui ensin JyPK sekavan maalineduskahakan päätteeksi. Siilin oli lisättävä kierroksia selvästi. Ottelun loppupuolella sivurajaheitosta lähtenyt tilanne päättyi Siilin tasoittavaan maaliin. Voittomaalia haettiin raivolla aina päätösvihellykseen saakka, mutta ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Iltapelissä vastassa oli FC Nokia. Uusi tuttavuus pelikentillä, joten otteluun lähdettiin ilman ennakkokäsityksiä. Pitkä päivä alkoi näkyä pelaajien otteissa, syöttöpeli alkoi unohtumaan. Ottelua oltiin pelattu maalittomana toiselle puoliajalle kun Siili sai viimeisteltyä ensimmäisen maalinsa Nokian maalivahdin selän taakse. Nokialaiset kuitenkin pääsivät vielä rinnalle lähempänä ottelun päätöstä. Ankaran runnomisen päätteeksi Siili onnistui vielä kerran maalinteossa ottelun lopussa ja vei pisteet nimiinsä lukemin 2-1.

Sunnuntain peleihin lähdettiin pisteissä tasalukemissa kolmen joukkueen kesken, Siilin ollessa ensimmäisenä maalierolla.

Aamun ottelussa kohdattiin myös uusi tuttavuus SJK-j. Siili pääsi ottelussa varhain 1-0 johtoon. Maalin johdossa pelattiin hyvin uuvuttavaa jalkapalloa syöttöpelin ollessa edelleen kateissa. Toisella puoliajalla SJK sai tasoitettua maalinedushässäkästä. Ottelua jatkettiin 1-1- tasalukemissa ottelun loppuun saakka.

Turnausjärjestäjän ymmärtäessä Savolaista jalkapallodraamaa, viimeiseksi otteluksi oli aseteltu Siili-KuPS. Muiden pelattujen tasureiden ja yllättävien tappioiden jälkeen turnauksen lopputulos oli vielä täysin ilmassa. HPS oli kiinni voitossa, voitolla JyPK:sta voitto olisi lähtenyt pääkaupunkiin. JyPK olisi tarvinut myös voiton ja KuPS-Siili-ottelun tulokseksi tasurin. KuPS oli myös voitossa kiinni, kymmenellä pisteellä ja maalierolla voitto olisi varmistunut kuopiolaisille. Joten viimeiseltä ottelukierrokselta ei panoksia puuttunut.

Kaikki keinot olivat käytössä kun otteluun valmistauduttiin. Mm. letkajenkasta ja Macarenasta haettiin henkistä voimaa turnauksen ratkaisevaan otteluun. Lataus kentillä oli käsin kosketeltava kun viimeiselle kierrokselle lähdettiin. Letkajenkan avulla kanavoidut jalkapalloilun myyttisimmät energiat saatiin joukkueen käyttöön, ja Siili pääsi varhaisessa vaiheessa yhden maalin johtoon. Näin valmennus joutui keikkumaan sydänkohtauksen partaalla lähes koko ottelun kun kuopiolaiset hakivat tasoitusta ja Siili taisteli kasvattaakseen johtoa. Maalipaikkoja oli kummassakin päässä lukuisia, ottelu olisi voinut päättyä miltei miten vain. Varsinkin pelikellon jo käydessä yliaikaa, KuPS oli pääsemässä viimeiseen läpimurtoon. Onneksi valmentajien nitropurkkien rahinan vaimensi Siilin puolustuksen koko turnauksen pelastanut taklaus. Viereisellä kentällä HPS-JyPK päätyivät tasatulokseen ja Siilin voittaessa ottelunsa kultamitalit jaettiin Siilin tytöille. 2023 vuoden hopeamitali saatiin kiillotettua kultaiseksi.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837