T14 YJ turnausvoittoon Ruotsin Norrtäljessä
Julkaistu: 01.08.2022 18.41

FC Siilin ja Klubi-36:n T14 yhteisjoukkueen Ruotsin turnausmatka Norrtäljeen Flygfyren sommarcup:iin päättyi kultaisiin juhliin sunnuntaina 31.7.2022

"FC SiKlu" ilmoittautui alunperin Flygfyren sommarcupissa vuotta vanhempien tyttöjen normaalikokoisella kentällä pelattavaan 11vs11-sarjaan, koska RuotsissaT14-ikäluokka pelaa 9vs9 pelejä 3/4 kokoisella kentällä. Normaalikentän sarjoja ei tytöille kuitenkaan järjestynyt vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Niinpä SiKlu sijoitettiin 09/08-sarjaan, joka iän mukaan olikin oikea sarja 2009 ja 2008 syntyneistä tytöistä koostuvalle joukkueelle. Kentän koko ja pelaajaryhmitys olivat joukkueelle uusia asioita ja hienoisena yllätyksenä tuli myös se, että 9vs9-pelejä pelataan pieniin maaleihin koon neljä pallolla. Ensimmäisen pelin ensimmäisen puoliajan joukkue käyttikin uuteen pelitapaan tutustumiseen. Toisella puoliajalla Vihreät sitten löysivät tavan pelata kyseistä formaattia ja tekivät yhdeksän maalia 25 minuutissa. Seuraavan päivän ensimmäinen peli päättyi myös suurinumeroiseen voittoon, mutta lauantain toiseen peliin SikLu joutui jo esittämään parasta osaamistaan Hanvikens SK:n tarjoaman tiukan vastuksen ansiosta. Niukalla 1-0 voitolla irtosi kuitenkin lopuksi lohkon kärkipaikka. Sunnuntain välierään vastapuolelle astelikin sitten kohtuullisen suuri jalkapallo-organisaatio AIK Tukholmasta. Tiukka peli päättyi jälleen 1-0 vihreille ja paikka finaalissa oli lunastettu. Finaalivastustajaksi tiensä oli raivannut edellisenä päivänä kovan vastuksen tarjonnut Hanvikens SK Tukholmasta. Finaaliin SiKlu löysi vielä yhden vaihteen lisää ja tiukan joukkueena puolustamisen lisäksi myös maalintekijöitä löytyi laajalla rintamalla. Latautuminen finaaliin onnistui kokonaisuutena hienosti ja vahva joukkueena tekeminen toikin tytöille turnausvoiton finaalin 4-0 lukemilla.

Kokonaisuutena joukkueen hyökkäys- ja puolustuspelaaminen oli läpi turnauksen erittäin vahvaa. Maalipaikkoja YJ pystyi luomaan monipuolisesti ja viimeistelyssä onnistuttiin laajalla rintamalla. Maalivahtipeli oli myös vahvaa. Vaikka tiivis keskikenttä ja puolustus estivät vastustajan vaarallisimmat maalintekopaikat, mahtui joukkoon kuitenkin muutama tärkeä ja hieno venytys maalivahdeilta sekä loistavia avauksia. Joukkueen maaliero turnauksessa oli lopulta 26-0. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja huippuhieno reissu!