T14 YJ rynnisti Hippo-turnauksen kilpasarjan mestariksi
T14 (2008)Julkaistu: 12.09.2022 17.37

T14 YJ rynnisti Hippo-turnauksen kilpasarjan mestariksi

Syksyisin Jyväskylässä pelattava Hippo-turnaus on perinteisesti kerännyt suuren määrän eri ikäluokkien tyttöjoukkueita viikonlopuksi jalkapallon äärelle. Sarjoja on useita niin haaste- kuin kilpajoukkueillekin ja molemmissa tasoryhmissä löytyy edustusta isoistakin kotimaisista seuroista.

FC Siiiin ja Klubi-36:n -08/09 tytöistä muodostettu "SiKlu" osallistui Hippo-turnaukseen nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla joukkue pelasi 8v8 -kilpasarjaa, mutta suurempaa menestystä YJ ei vielä tuolloin saavuttanut. Seuraavana vuonna 2021 oli aika siirtyä normikokoiselle kentälle ja mitata tasoa Etelä- ja Pohjois-Suomen tasokkaita joukkueita vastaan. Tiukkojen lauantain pelien jälkeen SiKlu oli tuolloin, ehkä hieman yllättäenkin, lohkonsa kärkipaikalla. Sunnuntain ratkaisupelit olivatkin sitten kyynelten täyttämiä, kolmen hävityn rankkarikisan myötä. Vahvasti yhteen hitsautunut joukkue käänsi raskaan pettymyksen kuitenkin nopeasti vain yhdeksi kokemukseksi nuorten urheilijoiden tiellä.

Tämän vuoden Hippo-turnauksen aattona joukkueen yllä leijui hieman tummia pilviä sairastelujen ja loukkaantumisten muodossa. Viime hetkillä mukaan hälytettiin vielä Siilin 09-tytöistä Ansa ja Evin. Ensimmäinen turnauspäivä alkoi hieman eri tavalla kuin aiemmin, sillä ensimmäinen peli pelattiin vasta myöhään iltapäivällä. Nyt ei tarvinnut aamulla kellon soida vielä 6.30, vaan rauhallisen aamun, lenkin ja lounaan myötä jäi aikaa myös kahden seuran tyttöjen yhdessä olemiselle ja joukkuehengen luomiselle. Ensimmäisessä pelissä Siklu sai vastaansa emäntäseura JyPK:n kilpasarjan joukkueen. Ensimmäisellä minuutilla JyPK:n maalivahdin yllättänyt Leenan laukaus riitti Siili/Klubille 1-0 voittoon. Toiseen päivän peliin vastustajaksi asettui ennalta kovimmaksi joukkueeksi arvioitu Lahden Kuusysi. Tilanteita syntyi tasaisesti molempiin päihin, kunnes Kyykkä onnistui maalinteossa ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. SiKlun kova kirikään ei tuottanut tasoitusmaalia ja juuri ennen päätösvihellystä Kuusysi pääsi iskemään 2-0 voittomaaliin. Sunnuntain aamupeliin Siili/Klubi kaivoi taisteluhengen esiin ja kaatoi HyPS:n puhtaasti 3-1. Sitten jatko olikin omissa käsissä ja hienosti latautunut vihreäpaitainen savolaisryhmä viimeisteli finaalipaikan näyttävästi 5-0 voitolla Seinäjoen SJK:sta. Finaalissa vastaan asettui lohkovoittaja Kuusysi. Tarkan ja tasaisen pelin jälkeen asteltiin jälleen kerran rankkaripilkun äärelle. Hermoja raastava trilleri tuntui jatkuvan ikuisuuksia, kun vuoron perään molempien joukkueiden pelaajat onnistuivat ja epäonnistuivat suorituksissaan. Viimein koko turnauksen vahvasti pelannut Kerttu pysäytti vastustajan laukauksen, jota oli edeltänyt onnistunut SiKlu-suoritus ja vihreäpaitainen ryhmä ryntäsi Kertun ympärille villiin voitontanssiin. Samalla huuhtoutui viimeisetkin katkerat muistot vuoden takaisista hävityistä rankkarikisoista.

Koko joukkue pelasi vahvan turnauksen ja pelin taso vain vahvistui mitä pidemmälle turnauksessa joukkue eteni. Kaikilla pelaajilla oli joukkueessa tärkeä rooli niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Joukkue valitsi turnauksen tärkeimmäksi pelaajaksi maalivahti Kertun. Kerttu pelasi vahvan turnauksen maalin suulla ja johdatti joukkueen mestaruuteen rangaistuspotkukilpailun kolmella torjunnalla ja onnistuneella pilkullaan.