T11-13 joukkueelle menestystä Helsinki Cupissa
Julkaistu: 17.07.2023 11.43

T11-13 joukkueelle menestystä Helsinki Cupissa

T11-13 ilmoittautui ennen joulua 2022 kolmeen Helsinki Cupin sarjaan, G10H, G11E ja G11Y. Myöhemmin turnausilmoittautumisten ja uusien pelaajien myötä G11Y siirrettiin G12H sarjaan, näin yli-ikäisyyksistä ei tullut estettä.

Reissuun lähdettiin Tiistaina Siilinjärven bussiasemalta seitsemältä aamulla. Harrastesarjojen pelit alkoivat Käpylässä ja Kalliossa samana iltapäivänä. ”Kymppitytöt” suunnistivat Käpylään, jossa pelasivat ottelut HooGee/Pandat valkoista ja LPS:aa vastaan. HooGee pelistä tiukka 0-1 tappio ja LPS:sta selkeämpi 4-1 voitto.

12-vuotiaiden harrastesarjaa pelattiin Brahenkentällä Kalliossa. Kentällä vastaan asettui ensin TiPS ja HJK, Siilit veivät voitot molemmista otteluista luvuin 2-0 ja 3-1. Normaalin paitsiosäännön kanssa oli opettelemista yhden ottelun verran, paitsioita vihellettiin useampia. Pienen opettelun jälkeen homma saatiin toimimaan mallikkaasti.

Sarjojen avauksista voitiin heti todeta että olisi tulossa hyvä turnaus ja harrastepelien taso oli täydellinen.

Illalla osallistuimme turnauksen avajaiskulkueeseen ja nähtiin kansainvälistä turnaustunnelmaa.

Keskiviikkona pelit jatkuivat tasaisina otteluina, G10H-sarjassa tasurin TuPS:n kanssa ja selkeä 4-0 voitto HJK:n City/keltaisesta joukkueesta. Pisteet riittivät alkulohkon 2. sijaan.

G12H-sarjassa kohdattiin ensin POHU jonka kanssa väännettiin 40 minuuttia ilman maaleja. Päivän viimeisessä pelissä kaadettiin KJS lukemin 3-1. Näillä peleillä saavutettiin alkulohkon voitto ja mentiin suoraan pelaamaan sijoista 1-8.

G11 eliittisarja saatiin myös käyntiin ja Kalliossa joukkueen tulikaste saatiin HPS:aa vastaan. Ottelu vietiin siilien nimiin numeroin 3-1.

Illalla käytiin katsomassa HJK:n miesten euro-ottelu irlantilaista FC Larnea vastaan lähes täydellä Bolt-areenalla.

Torstaina lähdettiin harrastesarjoissa puolivälieriin. G10H-sarjassa vastaan tuli helsinkiläinen PPJ ja G12H:ssa Puotinkylän Valtti Itä-Helsingistä.

G12-ottelu pelattiin Espoon puolella Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu oli varsinainen trilleri. Valtti pääsi ottelun ensipuoliskolla läpiajoon ja sai survottua maalin. Koko loppu ottelu oli Siilin raivokasta takaa-ajoa ja tasoitus oli jo syntymässä ja pallo verkossa, kun tuomari vihelsi paitsion eikä tasoitusmaalia hyväksytty. G12-sarja päättyi osaltamme 5. otteluun, turnauksen maalieron ollessa 8-2. Tappiota surtiin kotimatkasta noin 200 metriä, jonka jälkeen keskityttiin valoisampiin asioihin kuten herkuttelupolitiikan löystymiseen pelien päättymisen johdosta. Tapiolasta reissatiin stadikalle katsomaan G10H-peliä missä Siilit kohtasivat PPJ:n sinisen joukkueen. Ottelu oli erittäin tiukka ja ratkesi vasta loppuminuuteilla kun vastustajan rangaistusalueella vihellettiin käsivirhe. Vastustajan mokke torjui rankin, mutta pallo pomppi takaisin peliin ja päätyi lopulta verkon perille. Maali jäi ottelun ainoaksi, ja Siilit pääsivät jatkoon.

G11E sarjaa jatkettiin otteluilla MPS:aa ja HJK:n sinistä joukkuetta vastaan. MPS voitti ottelun 1-2 ja HJK 0-1. Näin lohkossa sijoituttiin kolmanneksi.

Perjantaina G10H-joukkueen urakka jatkui heti aamusta kahdeksalta Oulunkyläläistä Gnistan/sinistä joukkuetta vastaan. Jälleen äärimmäisen tiukka ottelu päättyi rangaistuslaukauskilpailuun, josta voittajaksi selvisi jälleen Siilit. Nyt tie oli auki finaaliin! Finaalissa vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Tiukka ottelu päättyi siilien 1-0 voittoon varsinaisella peliajalla ja näin päästiin nostamaan voittopokaali ilmaan!

G11 eliitisarjaa jatkettiin ottelulla A-lohkon 2.-sijalle taistellutta PPJ:n sinistä joukkuetta vastaan. Ottelun ainoaksi maaliksi jäi siilin vaparista maalivahdin sormista livennyt veto. Pelit siis jatkuivat vielä ja seuraavaksi vastaan tuli HJK:n sininen joukkue jolle oltiin jo aikaisemmin hävitty. Tällä kertaa maaleja ei syntynyt varsinaisella peliajalla ja mentiin rangaistuspotkukilpailuun. Jännitysnäytelmä kääntyi lopulta tarkoilla laukauksilla ja loistavilla torjunnoilla siilien voitoksi ja tie oli auki finaaliin!

Lauantaina finaaliottelu pelattiin illalla seitsemän aikaan, joten aikaa vietettiin maalaamalla kannatusbanderolleja ja uimalla maauimalassa, pelaava joukkue tahollaan piti henkeä ja virettä yllä. Ottelussa kohdattiin HJK:n toinen peliryhmä joten tiedossa oli tiukka ottelu. Ottelussa voittamisen paine oli selvästi paikallisten puolella, ja siilit pitivät rennolla otteella peliä hallussaan. Ottelun toisella puoliskalla upea kaukolaukaus upposi HJK:n maalivahdin taakse jääden ottelun ainoaksi maaliksi.

Näin reissu päättyi osaltamme iloisissa tunnelmissa ja matka Siilinjärvelle alkoi. Kotiin saavuimme väsyneinä, mutta onnellisina.

Nyt jääkin kysymykseksi, miten tällaisesta kokemuksesta lyödään paremmaksi ensi vuonna?

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837