Yj-ysityttötrio Aino, Elli-Noora ja Veera Etelä/Itä FIFA Talent Development Scheme leirillä
T15 (2009)Julkaistu: 24.01.2024 17.37

Yj-ysityttötrio Aino, Elli-Noora ja Veera Etelä/Itä FIFA Talent Development Scheme leirillä

Ysityttöjen 2024 aluetoiminta pyrähti käyntiin tänään Mikkelissä uudella formaatilla, jossa Etelän ja Idän yhteisleirillä teemana oli FIFA Talent Development Scheme.

Suomessa TDS-ohjelma tarkoittaa 13–14-vuotiaille tytöille ja pojille kohdistettua pelaajakehityskokonaisuutta. Ohjelman tavoitteena on parantaa niin potentiaalin tunnistamista (Talent ID), pelaajakehitystä, valmentajien osaamisen kehittymistä kansainvälisessä vaatimustasossa kuin myös pelaajatarkkailua.

– Tavoitteenamme on pystyä tarjoamaan potentiaalisille pelaajillemme ja heidän seuravalmentajilleen paras mahdollinen arkiympäristö kehittymiseen, kertoo Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen.

Kokonaisuuteen sisältyy muun muassa valmentajien osaamisen kehittämistä erityisesti potentiaalin tunnistamisessa, alueellisen toiminnan tehostamista ja ylialueellisen pelitoiminnan lisäämistä. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että pelaajat jokaiselta alueelta saavat mahdollisuuden pelata vielä useampia korkeatasoisia pelejä muiden alueen potentiaalisia pelaajia vastaan. Samassa yhteydessä toteutetaan pelaajatarkkailua alueiden välillä ristiin.

Mikkelissä tänään pidetyllä ensimmäiselle TDS- leirille oli kutsu itäiseltä alueelta 13 pelaajaa ja maalivahti ja tässä joukossa FC Siili/Klubi Yj pelaajamme Aino, Elli-Noora ja Veera, jotka "arjessa" pelaavat yhdessä B 1 sarjaa Klubin ja T15 Liiga Pohjoisen sarjaa FC Siilissä ja siten harjoittelevat viikottain yhdessä.Talvella kolmikko pelaa futsalia FC Siili 09 tyttöjen joukkueessa tavoitteena futsalissa T15 SM-lopputurnaus Tampereella maaliskuun puolivälissä.

FC Siili ry.

Pajurinne 18

73360 Pajulahti

puh. 0445547053

email. fcsiili(a)hotmail.fi

Y-tunnus: 2758411-4

Seuran Pankkitili : FI20 47860010250837