B-tytöille pronssia Helsinki Cupista
Julkaistu: 17.07.2022 21.17

FC Siilin B-tytöt menestyivät jälleen mainiosti perinteisessä Helsinki Cupissa yltämällä omassa sarjassaan pronssille.

Neljä päivää kestäneessä 15 joukkueen turnauksessa siilit pelasivat yhteensä seitsemän 2x25 minuutin ottelua, jotka toivat neljä voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Välierässään FC Siili hävisi lopulta toiseksi tulleelle Helsingin Palloseuralle 2–0. Turnauksen voitti Helsingin Jalkapalloklubin joukkue HJK/2.

Välierässä alle kolmeen vuorokauteen seitsemän peliä urakoinut joukkue oli fyysisesti aivan loppu, mutta pronssi B-tytöistä kahtena vuonna peräkkäin on nuorelle seuralle valtava juttu.

Yhteensä 15 joukkueen alkulohkojen jako oli varsin erikoinen, sillä FC Siilin viiden joukkueen alkulohkosta kaikki ylempään jatkokaavioon selvinneet kolme joukkuetta ottivat myös mitali.

Kun FC Siili jäi HJK2:n ja HPS:n (maalierolla) jälkeen lohkokolmoseksi, joutui joukkue pelaamaan ylimääräisen pudotuspelin Malmin Palloseuraa vastaan (Voitto 1-0).

Kolme tuntia MPS-voiton jälkeen B-tytöt pelasivat turnauksen huikeimman ottelunsa. A-lohkon maalierolla 20-2 voittanut ja päivän levännyt Sibbo Vargarna johti avauskympin jälkeen jo 0-2, mutta FC Siili kairasi väkisin tasoihin ja ohi.
1-2-kavennus syntyi juuri ennen taukoa kulmapotkusta, kun Ella Kortelaisen keskitys pomppi takatolpan ruuhkassa vastustajan pelaajan kautta sisään.

Toisella puolikkaalla Riina Hirvonen tuikkasi kärkkärillä ahtaasta paikasta 2-2. Heti sen jälkeen vastustajalle kyseenalainen rankkari. Siilien maalivahti, Lapinlahden LaPa-95:stä lainassa ollut Netta Sällström pääsi aktiivisella liikehdinnällä laukojan ihon alle ja veto karkasi yli. Vähän reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Emmi Puustinen karkasi nopeaan vastahyökkäykseen ja laukoi 3-2 ja teki vielä juuri ennen loppuvihellystä samantyylisestä hyökkäyksestä 4-2.

Turnauksessa FC Siili voitti Vantaan Jalkapalloseuran 5-0 ja HJK Cityn 3-0. Alkulohkossa tuloksena oli lisäksi 1-1-tasapeli Helsingin Palloseuran kanssa ja 0-3-tappio HJK2:lle. Ensimmäisessä sijoitusotteluissa b- ja c-lohkon kolmosten välillä Malmin Palloseura kaatui Riina Hirvosen maalilla 1-0. Puolivälierässä Sibbo Vargarna meni nurin 4-2 ja välierässä tuli tappio HPS:lle 0-2.

FC Siilin maalit: Emmi Puustinen 4, Melina Kaarivaara 2, Riina Hirvonen 2, Tiia Tossavainen 2, Nea Butilkin 1, Aada Butilkin 1, Riina Uura 1 ja yksi vastustajan oma maali.

Joukkueessa pelasivat myös kapteeni ja puolustuksen johtohahmo Laura Mykkänen, Liinu Pirttimäki, Sara Pekkarinen, Dicle Docan, Ella Kortelainen, Aada Sainio, Miisa Lappalainen ja maalivahti Netta Sällström.

Valmentajat Tomi Puustinen ja Tomi T. Turunen, huoltaja Katja Hirvonen.

– Nousujohteinen turnaus joukkueelta. Osoitimme, että pystymme haastamaan kaikki joukkueet. Harmittaa loukkaantumiset ja energian loppuminen tiiviissä ottelutahdissa, kun meillä ei ollut käytettävissä yhtä laajoja pelaajamateriaaleja kuin alkulohkostamme aina finaaliin saakka edenneille HJK:lla ja HPS:llä, FC Siilin päävalmentaja Tomi Puustinen kommentoi.