T11 (2013/2014)Julkaistu: 16.05.2024 20.11

Ensimmäiset piirisarjapelit Kuopion Lippumäessä 5.5

Voittojen tiellä sarjan alkuun!

Fc Siili - KiuPa (5-3)

Ihka ensimmäinen sarjaottelu monelle tytölle alkoi erittäin tehokkaasti! KiuPa:n joukkue oli tullut tutuksi jo Iisalmen kevätturnauksesta, joten tiesimme mitä odottaa. Alkujännityksestä ei ollut tietoakaan kun jo 5 minuutin kohdalla Alina päätti siirtää Fc Siilin johtoon Neea L:n (Nekku) mahtavasta syötöstä 💪 Tämä tilanne lähti mahtavasti liikkeelle Neea R pelisuunnitelman mukaisesta syötöstä laitaa kohti 💪 Tilanne 1-0.

Tästä työt pääsivät vauhtiin ja tyttöjen liike ja taito aiheuttivat KiuPa:lle päänvaivaa, sillä seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin 3 minuuttia: Sannikan rajaheitosta pallo Nekulle, jolta taitava ja nopea liike keskustan kautta laukaisusektorille ja erittäin painava veto takayläkulmaan! Kyllä kelpaa 👌. Tilanne 2-0

Tämän maalin jälkeen vahvistunut ja sisuuntunut KiuPa alkoi löytämään omaa peliään ja sai aikaan painetta tyttöjen maalille. Tämä palkittiin KiuPa:n osalta 25 peliminuutilla, kun tyttöjen keskittyminen herpaantui ja KiuPa pääsi keskustasta laitaan ja pienellä onnenkantamoisella pallo maalin eteen ja hyökkääjän hieno sijoitus taka-alakulmaan. Tilanne 2-1

Mutta mitä sitten!? Tytöt eivät paljoa armoa KiuPa:lle antaneet, kun minuutti vastustajan maalin jälkeen palloa pelattiin vastustajan maalivahdille, joka avasi pelin keskialueelle. Nella oli kärppänä tilanteessa ja syötti laitaan Sannikalle, joka syötti taitavasti takaisin Nellalle ja pallo voimalla maaliin! Tilanne 3-1

Tämän jälkeen painetta luotiin enemmän vastustajan maalille. Tämä palkittiin "viimein" noin minuutti edellisestä maalista. kun Nekku sai pelattua pallon maalivahdin alueen sisään ruuhkaan, jossa Venla aiheutti päänvaivaa päättäväisyydellään vastustajalle: pallo ruuhkassa haltuun, pari vetoa ja pallo viimein maaliin! Tilanne 4-1.

Tyttöjen viides maali oli Juhani Tammista mukaillen "4 passes break any defence", tosin tässä tapauksessa syöttöjä tarvittiin vain 3 😃 Maalipotkusta Sylvi avasi pelin Mionalle, jolta erinomainen, pelisuunnitelman mukainen, syöttö laitaan Sannikalle. Sannikan nopeus ja taito ovat myrkkyä monelle vastustajalle, ja näin asia oli tässäkin tapauksessa! Nopea eteneminen laidasta ja taidokas syöttö keskustaan Nellalle ja PAM (!!) pallo maaliin 💪. Tilanne 5-1.

Tämän jälkeen liiallinen hyvänolon tunne sai tytöt hieman laiskistumaan ja koko joukkueella puolustaminen hieman unohtui,. KiuPa sai tehtyä kaksi maalia lyhyen ajan sisään vaikka Iita ja Neea R puolustivatkin raivokkaasti!

Täytyy muistaa, että peli on voitettu vasta sitten kun pelinohjaaja viheltää loppuvihellyksen 😉

Ottelu oli kokonaisuudessaan ja paljon lähempänä sitä, millaista jalkapalloa valmennus haluaa joukkueen pelaavan! 💪

Fc Siili - KuPS valkoinen (2-0)

Sarjan toinen ottelu käytiin rakasta kilpakumppania, KuPS valkoisia, vastaan. Ottelu olikin kokonaisuudessaan todella tasainen ja erot joukkueiden välillä olivat marginaaliset 🤏 KuPS yllättää joka kerta kovilla, mutta puhtailla ☝️, otteillaan!

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua ja tilanteita puolin ja toisin. Tytöt pääsivät kuitenkin enemmän kriittisille maalintekopaikoille, mutta KuPS:n maalivahti ja puolustus kestivät "pommitusta" hyvin. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle, jolloin koko joukkueen antama paine vastustajan päädyssä poiki pallon Alinalle, joka raivolla laukoi kohti maalia. Pallo otti kimmokkeen puolustajasta ja vaikka KuPS:n maalivahti venytti kehonsa äärimmilleen, pallo kävi kuin kävikin maaliviivan paremmalla puolella Fc Siilin kannalta! Tilanne 1-0 🤙

Ottelu jatkui kovana vääntönä aina 30 peliminuutille: Alinan ja Venlan prässi poiki pallon Mionalle, joka levitti pallon laitaa kohti kiitävälle Sannikalle. Sannika toimitti pallon nopeasti maalivahdin alueelle, syötti pallon Venlalle, joka taitavalla seinäsyötöllä palautti pallon Sannikalle.... Sannika kiitti saamastaan tilaisuudesta ja laittoi pallon hallitusti vasemmalla jalallaan taka-alakulmaan 👏 Tilanne 2-0.

Tämänkin maalin jälkeen ottelu pysyi tasaisena. KuPS yritti kavennusta raivokkaasti, mutta pysähtyi usein puolustuksen kivijalkoihin Iitaan ja Neea R:n 🤟 Koko joukkue antoi kaikkensa, jotta oma maali saataisiin pidettyä puhtaana! Koko kenttä pidettiin hallussa ja tilanteita saatiin luotua hyvin. Viimeinen terävyys ja onni ei ollut myötä kuitenkaan tilanteissa. Keskikentällä koko ottelun raatanut Cecilia antoi hyviä syöttöjä mm. Venlalle, joka pariin otteeseen pääsi maalivahdin kanssa kasvokkain, maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren. KuPS:aa prässättiin ylhäältä, välillä hieman riskilläkin, ja pallonhallinta onnistuttiin pitämään omalla joukkueella.

Joukkeena voitetaan, joukkeena hävitään. Tämä ottelu voitettiin joukkueena, hyvillä yksilösuorituksilla, vääntämällä, painimalla, tahdonvoimalla, onnella, kannustamalla ja itseensä uskomalla. Kaikella sillä mitä jalkapallo on! 🙌