Toiset piirisarjapelit helteisessä Joensuussa - Liekkö loma painanut jalkoja? 😃
T11 (2013/2014)Julkaistu: 03.06.2024 09.08

Toiset piirisarjapelit pelattiin Joensuun Mehtimäen tekonurmella. Lämpöä oli 27 astetta aurinko paahtoi siniseltä taivaalta 😎 Vastaan asettuisi ah niin rakas vastustaja KuPS keltainen -14 ja KuPS Keltainen. Molemmista otteluista odotettiin ehkä kovimpia mitä tässä vaiheessa piirisarjassa on tullut vastaan. Kuumat olivat olosuhteet ja pelit olivatkin kuumia monella tasolla!

Ensimmäinen ottelut KuPS Keltaisia (-14) vastaan alkoi tuttuun tapaan tunnustellen, KuPS:n ottaessa ottelua haltuun. Kovaotteiset kupsilaiset voittivat kaksinkamppailuja kovalla prosentilla, mutta tyttöjen puolustaminen oli ihailtavaa. Pikkuhiljaa peliä saatiin omiin uomiin, vaikka KuPS prässäsikin ajoittain 5 pelaajalla hyökkäysalueella! 😱 Ottelusta kehittyikin armoton kaksintaistelujen vyyhti sekä pelaajien, että jopa valmennuksen tasolla 😃 Vaikka KuPS prässäsi kovaa, niin on ihailtavaa miten tytöt yrittivät purkaa prässiä pelisuunnitelman mukaisesti! Palloa ei yritetty jatkuvasti räiskiä ylös ja ajoittain pallon kierrätys onnistui näyttävästi 😊 Tätä treenataan vielä!

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu noin 15 minuuttia, niin oman pään rajaheitosta kehkeytyi Nekun loistavasta esisuorituksesta ottelun ensimmäinen ja ainoa maali. Nekku sai pallon haltuun vasemmassa laidassa, pari kosketusta ja taidokas syöttö puolustuslinjan taakse, jossa Nella pääsi läpiajoon. Nella käytti nopeuttaa hyväksi ja siirsi vasemmalla jalallaan pallon varmasti hyvin pelanneen KuPS:n maalivahdin taakse 👏 Nella palkittiin ottelussa pelinohjaajan toimesta vihreällä kortilla 👏

Ottelu jatkui kovana vääntämisenä ja KuPS sai aikaan muutamia laukauksia, mutta Sylvi pelasi jälleen maalivahtina hyvin 👍 Tytöt pääsivät myös tilanteisiin, kuten toisen puoliajan loppupuolella kovan prässin seurauksena Alina sai pallon maalivahdin alueen rajalle ja pamautti kuin Frank Lampard 2010 kisoissa pallon ylärimaan! Tätä maalia ei myöskään hyväksytty vaikka pelinohjaaja oli hyvin sijoittunut ja pallo kokonaisuudessaan kävi maaliviivan paremmalla puoliskolla 😉 Tämä tarkistettiin otteluiden jälkeen yömyöhällä valmennuksen toimesta videolta! 😃 no... tässä ei ollut kyse jatkoon pääsystä ja ottelu voitettiin silti! 🤙

Kiteytän ottelun vanhan liikunnanopettajani pep-talk:n: "Kylmäveriset pelaajat voittavat kuumaveriset ottelut" 👌

Toinen ottelu KuPS keltaisia vastaan: kuuma keli, lyhyt tauko, maalivahdin loukkaantuminen, pieni rosteri ja parempi KuPS. Näissä merkeissä meni toinen ottelu. Tytöt jaksoivat pelata ottelun alussa noin 10 minuuttia, kunnes kova keli ja aiemman kovan ottelu alkoi painamaan jaloissa... tytöt yrittivät ja yrittivät, mutta kun keho ei jaksa, niin ei jaksa... 😅 Vähään aikaan ei valmennus ole nähnyt noin väsyneitä tyttöjä. KuPS otti selvän 4-0 voiton. Ottelun jälkeen valmennus kiitti tyttöjä kuitenkin kovasta pelistä. Pelissä mentiin fyysisen jaksamisen äärirajoille, ei niin sanotusti pysytty pk-alueella ☝️ Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti seuraavia otteluita Kiuruvedelle. Tuolloin vastaan asettuu KiuPA ja Klubi-36 🖖

Kiteytän tämänkin ottelun vanhan valmentajani viisaisiin sanoihin: "Häviö kasvattaa enemmän kuin voitto" 😉 Sannika palkittiin ottelussa vihreällä kortilla 👏